15 ledna 2017

Třpytný dvůr




Orig. název:The glittering court
Pořadí v sérii:1
Rok: 2016; v ČR 11/2016
Počet stran:478
Nakladatelství:Domino

Hraběnka Elizabeth žije s babičkou a potýkají se s finanční krizí . Musí propouštet svůj personál na který je zvyklá . V tom se tam objeví Cedric a nabídne jedné služebné přestěhovat se na Třpytný dvůr . Odvezou ji na rok budou ji učit nejlepším způsobům a poté ji odvezou do nové objevené země a tam najdou bohatého ženicha a dají jim možnost lépe žít . Elizabeth se nechce provdat za muže kterého ji nabízí a tak se se služebnou dohodne že může jít kam chce a ona se bude vydávat za ni a pojede na Třpytný dvůr a zajistí si lepší budoucnost .

Útěk se oboum povede a Elizabeth se ted vydává za Adu . Seznamuje se s ostatními dívkami a musí si dávat pozor aby neprozradila svůj původ musí působit prostě . Učí se vše co už dávno umí ale také vařit, šít , prát věci na které vždycky měla lidi a nikdy je nepotřebovala . Cedric ji pozná a rozhodne se o všem pomlčet od té doby jsou spojenci hlavně když ona zjistí že je členem zakázané sekty .

Učení uteče a už nastane čas kdy jsou převezené do Adorie nové země . Po cestě je potká veliká bouře a jedna lod nepřežije . Ubytují se a následuje období plesů a seznamovacích večírků . Muži nabízí kolik by za slečny dali a předhání se kdo jim může více nabídnout . O Adu má zájem jeden lord který bude guvernérem nové země jenže jeho matka ji pozná kdo skutečně je a chce ji vydírat . To se ji nelíbí . Do toho se zaplete s Cedrikem a když se to provalí ze svatby sejde . Utíká s Cedrikem a na tajno se vezmou . Mají malí rozpadlí dům a ona vyučuje děti . Jenže stále nemají klid a provalí se že Cedrik je součastí sekty a chtějí ho soudit . Ada hledá možnosti jak ho zachránit až se ji to povede a společně se odstěhují do vzdálenější země .


Moje hodnocení : 7/10
Nebylo to špatné ale něco tomu chybělo . Některé úseky mi přišli až moc dlouhé .Nápad to není špatný ale čekala jsem něco víc .

Žádné komentáře:

Okomentovat