13 ledna 2017

Sempre Navěky



Orig. název:Sempre
Pořadí v sérii:1
Rok: 2013; v ČR 9/2015
Počet stran:515
Nakladatelství:Yoli

Haven žije s matkou na farmě jako otrokyně . Mají svého Pána kterého musí poslouchat když neposlechnou tak dostanou výprask . Haven chce utéct a když matka slyší že ji chtějí zabít sama ji k tomu dodá odvahu . Jenže nedaleko ji dopadne doktor a odveze k sobě domů . Ubytuje ji u sebe a ona mu uklízí vaří . Dělá co se ji řekne . Začne se , ale bavit s jeho synem Carminem . On ji ukazuje běžné věci a oba se motivují . Udivuje ho jak do ted žila a neví co s ní otec zamýšlí .

Jeho otec pan doktor Vincent je napojen a spouží mafii . Nechce aby se do toho Carmin také namočil ale ten je samí průšvih . Zjistí ale že Haven ho zklidnuje a přestal se stýkat s dívkami a tropit hlouposti . Zamilují se do sebe . On ji motivuje že by si mohla udělat maturitu . Mít normální život . Mezitím ale něco na všem nesedí a oba se snaží zjistit co . Haven je dítě svého Pána . Její matka byla znásilněna . Všichni jedou na farmu a ona má možnost se ukázat matce . Když zjistí že je o ni postaráno oběsí se . Tomu se Vincent snaží ještě s jednim mužem zabránit a postřílí u toho Pána a jeho manželku . Tim pádem všechen majetek připadá Haven . Haven se s tim neumí vyrovnat .

Carmina máma po něčem pátrala a když mu bylo asi 10 tak byla zabita . Zjištuje že jeho matka byla taky otrok a otec ji vykoupil a ona chtěla vykoupit Haven a postarat se o ni . Proto to doktor udělal .

Oba se s tim nemůžou vyrovnat a nějakou dobu společně nemluví . Ale poté se udobří strhne se přestřelka při které je Haven unesena a Carmin se přidá k mafii a zachrání se ale Carmin už navždy musí sloužit.

Moje hodnocení : 7/10
Kniha je sice pěkně tlustá ale hezky to odsejpá a dobře se čte .Nápad s otroctvím byl dobrý a věřím že to takhle někde funguje.

Žádné komentáře:

Okomentovat