15 ledna 2017

Malinový sen



Rok: 2015; v ČR 9/2015
Počet stran:237
Nakladatelství:Brána

Eliška má s přítelem Borisem personální agenturu a vsadí se že na rok si každý najde jinou práci a prozkoumají jak to funguje v jiných firmách . Kdo toho vydrží více tak bude šéfem v jejich firmě .

Eliška začne pracovat ve firmě Ovocný ráj který je distributor ovoce . Nastoupí jako sekretářka která má vařit kafe a zapisovat jednání . Jenže brzy ji začnou přidávat práci po nakládání a vykladání ovoce od dodavatele , uklidu a všeho možného . Ona hraje hloupou a nepřiznává že ví moc dobře jak to má fungovat . Nachází spoustu nedostatků . Uklízečka nechodí , toaletní papír nikdo nedoplnuje . V létě se nezapíná klimatizace na co když se to dá pár hodin přežít . V zimě tam je zima na co když se dá teple obléct .

Eliška to všechno dobře zvládá ale začne toho být na nic moc a Borisovi se to nelíbí a chce aby zvolnila . Po večerech pracují ještě ve své firmě . Když šéf přijde s tim že má víc firem a chce rozjet ještě reality a ona mu s tím pomůže začne běhat mezi administrativou v ovocném ráji a realitce kde všechno teprve zajíždí . Vůbec ho nezajímá že o webu a realitách nic neví . Potkává se s holčinou která tam byla chvili na brigádě a když ji řekne že i ona pracuje ted v realitách a co slyšela že o ni šéf říká tak se omilem párkrát podřekne o hezkých bytech a lidech co by je chtěli . Šéf se diví že nikdo nic nekupuje . Když kolega onemocní tak ji pošle i ukazovat byty . Ona se rozhodne když o ni říká že je neschopná a neumí poslat meil že se opravdu tak bude chovat a na vše se ho ptát . Při prohlídce se chová ještě hůř a každého odradí . Šéfovi nic nedochází a nabaluje ji další a další práci a příplatek žádný . Před vánoci kdy do vykonání sázky zbývá už chvíle si pro ni Boris přijde a řekne že už tady pracovat nebude jelikož chodí celá utahaná a sedřená .

Uzná že ona vyhrála ale ona chce aby firmě velel muž jelikož to budí větší respekt .


Moje hodnocení : 7/10
Příběh ze života a velice mě bavili scény kdy ji zaměstnavatel leze krkem jelikož velice podobné chování znám kolikrat ještě horší .

Žádné komentáře:

Okomentovat