20 ledna 2017

Playground



Orig. název:Playground
Rok: 2015; v ČR 9/2016
Počet stran:434
Nakladatelství:Host

Jasmin pracuje jako velitelka v armádě . V Kosovu bojují a napadnou její jednotku . Nachvíli se ji zastaví srdce když se probudí pamatuje si velice jasně přístavní čínské město . Nikdo ji to nevěří a ona o tom stále mluví . Je hospitalizována na klinice kde ji spíše mučí než pomáhají . Po delším čase je propuštěna ale do boje se už nevrátí . Narodí se ji dítě ale s otcem nežije . Pracuje v kanceláři .

Když ale má autonehodu a v přístavu se objeví znovu . Seznamuje se s Thingem a prochází celé městečko a poznává co nabízí . Když se probudí zjistí že byla minutu mrtvá . Její matku se už nepodařilo zachránit a její syn je hospitalizován . Mluví o tom se sestrou a ta ji opět nevěří donutí ji ale jít se podívat do obchodu o kterém Thing mluvil a zjištuje že mluvil pravdu a že opravdu Thing je v nemocnici a zastavilo se mu srdce jenže je to feták .

Je velice v šoku z pravdy kterou se dověděla a v tom její syn má komplikace a musí mu odpojit na minutu srdce , sešít tepnu a poté zas nahodit . Ona to nechce dovolit a chce být taky nachvíli zabita . Její sestra ji po velkém přemlouvání píchne látku po které na minutu opravdu člověku nebije srdce . Jasmin se i s malím Dante ocitá v přístavu a chce ho zachránit . Jenže je přepadnou a Dante hraje o svoje vízum díky kterému se může dostat zpátky . Prohraje a Jasmin se všem snaží dokázat že nemá rozum a je to dítě že ničemu nerozumí .

Vše žene až k soudu a rozpoutá se bitka na život a na smrt . Dvě skupiny proti sobě bojují a rozbouraj celé město . Vše hoří nebo padá . Zjištuje že vše je podvod a rada která to tam má na strarost obchoduje s vízama a tak tomu stále vládnou ty samé lidi . Vyhraje a dostává se zpátky . Sestra měla už strach že se nevrátí . Ale projela si nějaké záznamy a zjistila že více lidí popisuje stejné město ....


Moje hodnocení : 6/10
První půlka mě hrozně moc bavila ale poté to byl samí boj a zkorumpovaní lidé a takové zamotané že mě to už tolik nebavilo . Nápad je to velice zajímavý hodně lidí věří že se dostane do nějakého přístavu . Já na to nevěřím . O knize jsem přemýšlela že si ji koupim a poté jednou sedim v metru a ležela na lavičce a nikdo nikde takže se stejně ke mě dostala .

Žádné komentáře:

Okomentovat