16 března 2016

Čarovná




Orig. název:Bewitching
Pořadí v sérii:2
Rok:2012 ; v ČR: 5/2015
Počet stran:350
Nakladatelství:Moba


V roce 1666 žila Kendra v malé vesnici kterou postihl mor . Uzdravila bratra a utekla do vedlejší vesnice . V tom ji začalo docházet že je čarodějnice . Uzobla z perníkové chaloupky a čarodějnice ji chtěla upéct . Přemluvila ji že bude její dcera a za to je tedy nesní . Čarodějnice ji naučila kouzla . Chtěla ji upéct bratra a místo toho upekli čarodějnici a utekly. Bratra který utekl už nikdy neviděla .


Kendra žila na všech místech světa a potkávala velikány své doby . Všude ji , ale vyhostili . Plavila se na Titaniku kde vzala hlas mořské víle a dala ji muže . Někdy ale její pomáhání nezkončilo přesně tak jak chtěla .

Dnes v součastnosti chodí v Miami na střední školu . Pozoruje Emmu a chtěla by ji pomoct ale neví .

Emma žije s otcem a matkou . Její skutečný otec ji opustil když ji byli 3 . S otcem má mnoho tradicí a mají se rádi . V tom se ale objeví jeho dcera z bývalého vztahu o které nikdy nemluvil . Lisetta přijede skoro hned . Přišla o matku . Lisetta se chce kamarádit a Emma ji to taky chce ulehčit . Jenže zjistí že se ji ztrácí věci a úplně zničí vztah Emmě s otcem . Týdny ubíhají a Emma s otcem už vůbec nemluví . Lisetta ho má celého pro sebe . Otec umírá . Emma začne chodit s Warenem a toho ji Lisetta taky přebere . Emmě zbyde jen Kendra s kterou se začne více bavit .

Když Emma odhalí že je Kendra čarodějnice tak chce pomoct zjistit jestli Lisetta má opravdu Warena ráda . Dá ji zrcadlo kde se dají ostatní pozorovat . Samozřejmě ji připadá nudný . Emma ho chce zpátky . Jde na večírek filmové hvězdičky . Její plán je že by se tam Lisetta mohla do někoho zamilovat a Emma by vyhrála jenže Emma se tam zakouká do oné filmové hvězdičky a odejdou spolu . Zjistí že Warena už vůbec nechce a jsou i jiné cíle ..


Moje hodnocení : 7/10
Myslela jsem že celá kniha bude o Kendře a o tom co celé roky zažívala .Příběh který bude dokumentovat celých 400let . Takto to taky nebylo špatné ale chtěla jsem se dozvědět více o ní . Myslím že by to bylo zajímavější . Emmy mi bylo líto . Psané hezky . Nutí vás to číst dál a sledovat co ji sestra vše provede . Taková moderní popelka s přídavkem dalších pohádek .

Žádné komentáře:

Okomentovat