22 října 2015

14: Smrtelné




V úvodu se dovídáme jak Alison utekla z hořící chaty a že ji někdo pomáhal .
Noel neumřel ale je na tom dost těžce v nemocnici . Přizná se že Alison navštěvoval v Domě světla a věděl o záměně . Ale on její donašeč a pomocník není . Holky jsou opět ve slepé uličce .

Chase se Spencer prohledávají dům který je přivádí na nějakou stopu . Netuší že A se tam dostane později a vše tam zničí . Její nový otec zuří a musí všechno sama uklidit . Nevěří ji že by to ona neudělala . Následně zjistí pravdu a celá rodina ji přijde pomoct s úklidem .

Hanna nesnese naléhání Mikeho který na spoustu věcí sám přišel a řekne mu celý příběh o tom co holky prožívají . Následně se s nim vyspí . Jejich vztah se prohloubí .

Emily píše své lásce Jordan . Jde do Domu světla a zjistí že Iris je pryč . Bojí se o ni .

Aria chce odjet do Holandska na stáž . Když jde na pohovor přijede policie a zatkne ji . Může si o všem nechat zdát .

Následně jsou všechny holky zatčeny a odvezeny na policejní stanici . Hanu s Emily zastihnou na pohřbu Grahama . Všechny jsou obviněny z vraždy Tabithy a následně propuštěny na kauci ale za měsíc je čeká soud a poté přesunutí na Jamajku kde budou souzeny podle jejich zákonů .

Všechny dostávají výhružky od A. Rozhodnou se mluvit a vše agentce Fujiové řeknou . Ta jim zajistí ochranu , bodygarda a sledování . Posílají ji výhružky které obdrží a všechny svoje pochybnosti .

Za Emily přijede její sestra Carolyn . Moc si nerozumí . Snaží se najíst k sobě znova cestu . Obě jsou nepochopené .

Matka Arii nabídne práci v galerii . Je velice překvapena jejím chodáním . Snaží se ji maximálně věnovat a podporuje ji . Seznamuje se tam s Asherem umělcem který pozná její talent .

Hanna se bojí co by A mohla vyhmátnout a tak se jde otci přiznat že loni nabourala auto a utekla . Otec to použije na kampan při boji proti alkoholu za volantem . Součástí toho je natáčení a omluvení Madison že od bouračky utekla . Ta si nic nepamatuje a vše ji odpouští .

Když vše vypadá že je na dobré cestě znovu všechny zatknou . Objevilo se video kde je vidět že Tabitha padá z útesu a všechny přijdou dolů a Tabithu ukopou k smrti . Holky křičí že je to podvrh ale video je usvědčující . Následně jsou propuštěny .

Emilyny rodiče museli vše prodat aby mohly zaplatit kauci a nikdo se s ní doma nebaví . Sestra je na ni hodně ošklivá až z toho matka dostane infakrt a je odvezena do nemocnice . Když tam Emily přijde je vykázána ven ochrankou .

Všechny jsou postupně vyloučeny z vysokých škol na které byli přijaty . Spencer uteče v noci aby si promluvila s Chase a ten s ní už nechce mít nic společného ikdyž si strašně rozuměli a vypadalo to že je mezi nimi něco víc .

Hanu odmítá její otec . Nechce s ní mluvit ani ji vidět .

Mika napadne zajet k právníkovi co jim volal a nabízel bezplatnou pomoc . Když tam s Arii přijedou zjistí že jen chtěl vydělat na její publicitě . Udělat ji nesvéprávnou a poslat ji do blázince .

Holky si neví rady a jedou za Mellisou která žije s bývalím stráníkem Wildenem . Ten jim pomocí programu pomůže s nahrávkou kterou od A získaly . Jenže než vyhladí všechny zvuky je ze serveru vyhozen a oni musejí pátrat sami . A mluvila někde na ulici při demonstraci .

Nikdo není puštěn k maturitě a můžou si ji udělat doma .

Emily nechut rodiny bere hodně špatně a když všem chodí sebevražedné dopisy rozhodne se aby se stal skutečností a jde na most . Zavolá ale Spencer a ta rychle s holkama a záchranářema přijede .

Pomocí Noela chtějí vylákat A ale nepovede se jim to .

Soud rozhodne že budou vydány Jamajce a souzeny tam . Mají poslední noc a druhý den budou bezpečně přepraveny . Holky se rozhodnou sejít a výpátrat od kud byl vzkaz od A . Napadne je místo pod kancelářema Haninýho otce . Někoho uslyší a jdou do sklepení . Vtom tam přijde A a vysmívá se jim a chce je zabít . Zjistí kdo jí celou dobu pomáhal . Jackson, Derrik, Olaf , Phineas . Každá se potkala a spadla do průseru kvůli jednomu z nich a přitom to byla stále jedna a ta samá osoba . Všechny jsou překvapeny . Alison která se přiznává že jim ničí život je chce zabít plynem . Otráví i s Nickem (jeho pravé jméno) Holky se poperou a naštěstí dorazí policie . Stačilo pár minut a nikdo by to nepřežil . Všichni si myslí že A byla jen přelud nenašly se po ni žádné stopy . Nick je zatčen a holky si myslí že mají klid . Alison si mezitím tvořila novou identitu a střádala peníze na plastiky . Chce začít novej život ale nejdřív se musí vypořádat s lhářkami .


Moje hodnocení : 10/10
Serie míří do konce a už se pomalu vše začíná rozuzlovat a místo kladení otázek získáváme odpovědi . Opět přečteno za pár hodin . Skvělé ! Strhující ! Čekám jak se vše rozuzlí .

Žádné komentáře:

Okomentovat