16 září 2014

Stalo se včera v noci





Seznamujeme se se Stephanie která je v domácnosti a má tři kluky s velice úspěšným Julianem .Jsou spolu už pěknou řádku let . S kamarádkou Pippou se znají už přes 30let ještě ze školních lavic . Když se Pippě narodila Chloe a následně ji Dylan opustil nastěhovala si ji k sobě a poté ji našla náhradní bydlení . Vše co Pippa potřebuje Steph zařídí . Až moc je Pippa nesamostatná .Jenže Steph to vyhovuje .


Děti rostou a láska se vytrácí . Každé uterý má Julian jednání a přespává v centru Londýna . Jenže jednoho dne najde pod sedačkou v autě zapadlí telefon a zjistí že každé úterý Julian nocuje v nedalekém hotelu Vyhlídka s nějakou krásnou . Hroutí se jí celý svět . Večer nedovede vyjádřit co cítí a neví jak to Julianovi říct a tak nic neudělá .

Druhý den je ještě horší než ten předchozí . Večer jede k Pippě jenže ta se mezitím seznámila ve vlaku s Robertem a je z něj celá unešená . Nevěří že by Julian byl schopen podvést a když jde uspat Chloe ,Stephanie odjede. Napíše Bassamovi , muži kterého potkala před rokem , líbil se ji , ale pro silné manželství řekla že už ho nechce vidět když na něj stále myslela . Sejde se s ním , vypráví mu vše . Rozhodne se být stejná jako její muž . Jede také do hotelu Vyhlídka udělat stejnou věc jako tam on provádí s Kirsten . Jenže to netuší že ten den se Julian s Kirsten rozhodne rozejít . Je v pokoji s Bassamem a políbí ho v tom dostane strašné výčitky a ví že to nemůže udělat a opijese . Bassam ji odveze domů .

Další den přijde policie s tím že Julian byl srazen autem a je v nemocnici v bezvědomí . Steph je ještě více zdrcena. Všichni se ji snaží pomoct .

Na druhé straně města Kirsten- milenka trpí výčitkami jelikož ona omilem srazila Juliana a ujela .

Steph zas lhala policii kde večer byla . Řekla že byla celou dobu s Pippou ale nezmínila se o vyhlídce .

Pippa řekne policii pravdu a tak je Steph zadržena . Pippa se sejde s Bassamem a on ji vše řekne . Mezitím se Kirsten přizná a Julian se probudí . Od té doby si Stephanie váží víc a snaží se svoje manželství napravit ...



Moje hodnocení : 6/10
Kniha je pěkně tlustá , má 500stránek . Děj je vyprávěn z několika pohledů takže se na věc koukame několika očima . Některé pasáže mi přišli uplně zbytečné , natahované . Například nám nic nepřidá vědět jaké šaty měla Kirsten na plese a jak je těžko vybírala když se to stalo před několika lety. Co mě štvalo bylo že se dělo něco důležitého a v tom hrdinové začli vzpomínat a několik stránek se děj odvedl někam jinam a poté zas pokračoval tam kde zkončil . Téma dobré a zajímavý vztah mezi dvěmi kamarádkami kdy jedna obětuje skoro vše pro tu druhou . Já bych takhle kvůli žádné kamarádce neskákala .

Žádné komentáře:

Okomentovat