31 srpna 2014

Lež , která nás rozdělila




Debora má dvě děti pubertální Grace a malého Dylana který má vadu oka a vidí mlhavě . Její manžel Greg se s ní rozved a odešel za jinou ženu že ho toto město ničí . Debora je lékařkou na malém městě se svím otcem se o všechny stará . Její sestra Jill má pekárnu . Jejich matka zamřela a otec se od té doby uzavírá a Jill vůbec nepodporuje .

Debora jede pro Grace na večírem a nechá ji řídit . V tom do něčeho jejich auta narazí . Ani jedna nic neviděli . V příkopu leží Grace učitel dějepisu Cale . Grace utíká domů za bratrem a Debora zavolá policii . Policie předpokládá že řídila Debora a ona jim to nevymlouvá . Rozjede se vyšetřování jestli to neudělala umyslně . Jenže Cale za dva dny v nemocnici zemře , jelikož jim nikdo neřekl že bere dost nebezpečné prášky . Grace cítí strašnou vinu a je z toho špatná ve škole se zhoršuje a nikomu to nemůže říct co provedla a tak se od všech odcizuje .

Debora jde na pohřeb a je vyhnána bratrem Cala ,Tomem . Tom se přijde druhý den omluvil . Začnou si spolu telefonovat a zjištovat co se mohlo stát . Kdo by v dešti několik mil od domu běhal neoznačený a ještě vtrh do vozovky ? Zjištuje že Cale měl špatné dětství a trpěl depresí . Měl hodně tajemství , které netušila ani jeho manželka . Debora se s Tomem sblíží čím dál víc až přeběhne jiskra .

Vše vyšetřuje policie a bojí se aby nešli do vězení . Na scéně se také objevuje ex manžel který se snaží napravit svůj vztah s dětmi . Debora se snaží přijít proč jejich manželství zkrachovalo . Grace neudrží své výčitky a vše řekne dědovi a poté otci . Společně jdou na policii . Na malém městě se všichni znají a tak měl velitel policie už podezření předtím . Rozhodne se vše nechat tak jak bylo sepsáno a Grace dá pouze podmínku která nikde nebude psaná , ale kdyby něco provedla pikala by za to ....

Moje hodnocení : 7/10
Příběh který vás strhne a čekáte co se dál stane . Upřímně jsem si myslela že dcera zkončí ve vězení . Ale jak to u knih bývá skončilo to happy endem . Líbil se mi popis toho jak děti prožívají rozvod a co matka musí vše sama zvládnout.Kniha je plná dalších malích příběhů a osudů .

Žádné komentáře:

Okomentovat