05 července 2014

Vražedná pomsta




Katniss a Peeta vyhrály Hladové hry a dostali každý dům ve vesnici Vítězů . Jejich rodiny mají co jíst a mají se dobře . Hurikán musel nastoupit do dolu a má volné jen neděle . Katriss už nepotřebuje lovit ,ale i tak chodí na lov a dává to potřebným a hlavně Hurikánově matce . Katriss a Peeta vyrážejí na turné vítězů. Zjištuje že v různých krajích začínají povstání a prezident Snow z toho viní ji . Když se vrátí do kraje aby potvrdili s Peetem svoji falešnou lásku plánují se vzít .

Katniss jde do lesa a potká dvě dívky které utekli z jiného kraje a jsou na cestě do 13 dávno zničeného kraje . Katriss chce také utéct , ale ploty jsou pod proudem . Střeží je čím dál více strážců. Podpálí Jarmark . Končí zima a mají začít další Hladové hry a pořadatelé oznámí že 75hry budou se soutěžícíma kteří už vyhráli předešlé hry . Všichni co si mysleli že budou mít do smrti klid se musejí vydat znovu do Areny a bojovat o svůj život . S Haymichem dalším co vyhrál v jejich vesnici hry plánují různé strategie . Tyto hry budou těžší jelikož se hodně lidé mezi sebou znají .

Bez rozloučení odjíždějí do výcvikového tábora . Petta prosí Haymicha aby se postaral hlavně o Katriss a to samé ho prosí Katniss aby se postaral o Pettu . Když hry začnou objeví se na plošině a okolo nic samá voda . Hodně lidí se utopí jelikož neumí plavat . S Pettem vytvoří skupinku ještě s Finchem a Mag.Peeteho zasáhne silové pole a musejí ho oživovat. Z džungle je vyžene mlha která jim způsobuje křeče. Mag se vydá proti mlze a umírá . Zjištují že nejvíc bezpečno je na pláži . Připádá se k nim parta dalších lidí , ale i přesto počet mrtvích je docela vysoký .


Zjistí že aréna je kulatá a jako hodiny . Každou hodinu se zpustí jiná past, katastroga, kreslí a pozorují co se kde děje . Rozhodnou se udělat past na ostatní . Natahnou drát, od stromu do kterého uhodí blesk ,až do vody aby vylákali a zabili další skupinu protivníků. Jenže drát se přestřihne a Katniss tuší nějakou lest od ostatních . Vezme luk a střílí proti ochranému poli . V tom je zemětřesení a myslí si že všichni umřeli a ona také umírá. Vyzvedává ji vznášedlo a ona se probouzí na stole na hadičkách . Trvá než zesílí a zaslechne ostatní . Haymich ji říká že byli domluvení , všichni měli za ukol chránit ji a Pettu . Utčité znaky měli jako kody pro vyvolání povstání a demonstrací v krajích . Katriss je naštvaná že ji o ničem neřekli . Petta je zdráv , ale není s ní . Objevuje se tam Hurikán a říká ji že rodiny jsou v bezpečí , ale 12kraj už neexistuje ...


Moje hodnocení : 8/10
Druhý díl mě taktéž překvapil. Katniss ke všemu přijde tak nějak náhodou. Lituju v jakém světě musejí žít . Pobyt v areně byl dost krátký ale i přesto zajímavý . Jsem zvědavá co přinese závěrečný díl .

Žádné komentáře:

Okomentovat