07 července 2014

Síla vzdoru




Katniss se dává dohromady ve 13kraji kam polovina lidí kteří přežili bombardování 12kraje utekla. Žijí pod zemí a každý má svůj program co musí dělat . Peteeho zajal Snow a mučí ho . Celý 12kraj je na popel , zůstala jen vesnice vítězů. Všichni plánují jak svrhnout Kapitol . Katniss má reprezentovat Reprodrozba . Vydává se do 2kraje aby zjistila jak jde zbouření tam . Nechají tam vybouchnout důl .Petta má řeč v televizi , je zničení , vybledlý a má velikou nenávist ke Katniss, vzkazuje jim že budou bombardováni . Všichni obyvatelé jsou evakuováni do hlubšího podzemní a za chvili opravdu přichází několik bomb . Po 3dnech nálety přestanou . Všichni cvičí na boj . Prezident jim vrátí Petteho který je uplně jiný jak ho mučili a dávali mu špatné vzpomínky. Chce sám Katniss zabít. Všichni se ho snaží uzdravit . Katniss na tom psychicky také není dobře.

Katniss se ze skupinou vydává do Kapitolu . Velitelka jim tam pošle Peteeho. Obchází nastražené pasti , některým se , ale nevyhnou a tak jejich výprava postupně umírá . Dostanou se až před sídlo prezidenta . V ohradě je několik set dětí. Z nebe se začnou vznášet padáky. Děti si myslí že jde o jídlo nebo jiné dary jenže v tom půlka vybouchne . Seběhnou se zdravotníci a vybouchne druhá půlka. Bohužel jako zdravotnice tam byla i Prim . Sestra Katniss . Katniss ji běžela zachránit . Přežila , ale je hodně popálená. Doktoři ji dají novou kůži a poté ji dají na samotku . Katniss se chce zabít ,nejí . Velice dlouhou dobu je jen sama . Nemluví . Až ji vyzvednou a převezou do paláce . Je soud prezidenta . Katniss ho má zastřelit . Jenže místo něj namíří na prezidentku 13kraje . Snow je také mrtev.

Katniss je převezena do 12kraje kde se obyvatelé snaží dát vše do pořádku . Uklízí mrtvoli a snaží se znova postavit své domy a tak to jde ve všech ostatních krajích. Všichni se vzpamatovávají a snaží se poučit. Už žádné hladové hry . Hurikán se přestěhuje do jiného kraje a vymíšlí zbraně a Pette navštíví Katniss a zůstane u ní . O 15let později kdy už se cítí bezpečně mu porodí dvě děti . Stále na obouch jsou známky mučení a hrůz které zažili. Noční můry nikdy nepřestanou...

Moje hodnocení : 8/10
Všichni hodnotili závěrečný díl jako politický a dost slabý ,mě přišel dobrý, plný války a vyvrcholení všeho . Bylo mi líto že umřela Prim . Celou dobu jsem si myslela že se Peeta obětuje a ona zůstane s Hurikánem jako správný happy end a ono ne . Překvapilo mě jak velký příběh se za tím vším skrývá a dnes se podívám na oba filmy abych ohodnotila jak se jim to povedlo .

Žádné komentáře:

Okomentovat