03 června 2014

Můj druhý život




Moje hodnocení : 9/10
My děti ze stanice Zoo jedna z nejznámějších knih na světě hned po Bibli . První kniha která pravdivě promlouvala o drogách a ukázala jaký svět je .

Mám ráda příběhy o drogách , prostituci , anorexii. Skutečný život. Její příběh by si podle mého měl přečíst každý , hlavně dnes na základních školách , myslím že hodně lidí by do podobných věcí nespadlo a že to je dnes více a více normální,drogy , sex za peníze .

Kolikrát jsem si říkala žije ještě ? Špale chodník nebo se z toho dostala? Když jsem se na podzim dozvěděla že bude vycházet její další kniha že na jaře by měla být u nás měla jsem radost. Knihkupec mi ji hned objednal když vyšla .

Christiane nás provází a vzpomíná co vše dělala od roku 1978kdy její kniha vyšla .

Christiane byla u babičky kde se jí dařilo odvykat jenže stejně si časem našla ty špatné kamarády , pila , kouřila trávu , ale nebrala tvrdé drogy. Snažila se studovat , ale brzo začala školu flákat a vyhodili ji . Po úspěchu knihy se začal točit film a ona jezdila na propagační turné . Zas si s drogami začla , přestala a tak stále dokola . Byla stále osamělá . Jezdila do Curychu k jedné rodině která se o ni velice hezky starala .

Snažila se vyučit a chvilku pracovat , ale u ničeho dlouho nevydržela . Měla peníze z prodeje knih a velice dobře je investovala na různé účty a spoření . Vklady které nešly jen tak vybrat .

Potulovala se , odjela do Řecka kde se zamilovala , ale nešlo to dál , oba byli fetáci a chtěli přestat . Nešlo to .

Zkončila rok ve vězení.

Byla dvakrát na potravu a po 3si už dítě nechala . S otcem dítěte to zkoušela , ale po nějaké době oba pochopili že být spolu nemůžou . Dále se vídají ale vztah si už spolu nezačali .

V roce 1996 se ji narodil syn Phillipe. Dělala pro něj vše. Nebrala tvrdé drogy , byla na metadonu a občas si zahulila . Jenže pak se seznámila s jedním né moc dobrým mafiánským manipulátorem a vše bylo špatně . Cítila že chce pro syna lepší život a pryč z Německa. Rozhodla se odjet jenže ji chtěli zadržet . Utekla i se synem ze sociálky . Utekli do Amstrdamu . Nějakou dobu se tam ukrývali . Jenže zjistila že ji chlap bere peníze a už je nemohla uživit až jednoho dne byl pryč i s jejími penězi . Posbírala poslední peníze a rozhodla se vrátit . Jenže ve vlaku přišla policie a syna ji sebrali . Snažila se ho dostat zpátky jenže ho dali do pěstounské rodiny a tím pro ni vše skončilo a ona si zas začla píchat a jet v heroinu .

Po několika letech získala právo na svého syna , ale on zůstal u náhradní rodiny jelikož věděla že tam se má lépe a oni mu dají více než ona . Mohla se podílet na jeho výchově .

Se svojí rodinou se nestýká . Matka ji nechává sledovat a vůbec se společně nebaví s otcem také ne a její sestra žije ve sqoutu .

Christiane miluje psi a bývá jimi velice obklopena . Jednu chvíli jich vlastnila i 12.

Už několik jet je čistá a užívá metadon . Po zdravotní stránce na tom je už hůře , leta trpí hepatitidou C a poslední roky ji velice selhávají jítra . Má strach že jednoho dne už přestanou filtrovat krev .

Mládá novinářka Sonja chtěla s Christine udělat pár článků jak se ji žije těd , nakonec se obě tak skamarádili že skoro 3roky se vídali a sepisovali až z toho vznikla tato kniha .

Z celé knihy mě nejvíce zaujala věta která je skoro na samém konci
Kdo se může pochlubit tím , že více než po 35letech schopný žít z prodeje jedné knihy - která se navíc dělali mezi 3lidi .

Vypadat takhle v 51 letech po tolika letech závislosti a prostituce to se myslím jentak někomu nemůže povédst . Vypadá lépe než jakýkoli zdravý člověk.


Žádné komentáře:

Okomentovat