05 dubna 2014

Umět milovat




Serena žije s otcem , a nevlastní matkou Seledadin. Její matka umřela když byla ještě malá . Jsou velice věřící rodina žijící na Floridě. Její otec má se známím restauraci . Mají syna Sawyera , po kterém všechny holky touží. Serena má nejlepší kamarádku už od mala Allie . Serena je velice uzavřená a tichá . Alli chce aby se trochu projevovala a zve ji na večírky , jenže tam vždy jen tiše sedí . Allie začne chodit se Sawyerem a holky se rozhádají . Serena tráví všechen čas v restauraci jako servírka , nebo doma projíždí různé cestovní průvodce .

Holky se spolu už více jak půl roku nebaví . Sawyer přijde do restaurace a pozve Serenu ven . Vyjdou si spolu . Políbí se . V tom ji volá otec kde je . Jemu totiž řekla že jde s Allie . Přijedou do nemocnice a dozví se že Allie nabourala autem do stromu a nepřežila to . Zavládne velký smutek . Serena se začne vídat se Sawyerem . Jenže on je velice nespolehlivý , paří a hulí . Vozí ji po večírkách kde jen sedí a kouká . Otec je proti aby se s ním výdala . Se Sawyerem to jde velice skopce. Bere prášky, hulí. Serena mu chce pomoct , ale on nechce. Pohádají se a ona od něj odjíždí . Několik dní jí je špatně a zvrací . Udělá si test a zjištuje že je těhotná . Jede to říct Sawyerovi , ale vidí ho jak úplně mimo sedá do auta ani si ji nevšimne a odjíždí . Ona je velice zmatená .

Uběhne týden a Sawyer nikde . Jeho rodiče ho hledají . Přizná se jim že utek a že je s ním těhotná . Všechny to velice zasáhne . Je jí 16. Tvrdě dřela aby mohla odmaturovat dříve a jít na svou vysněnou školu .

Maturitu zvládne , ale na vysokou už nenastoupí.Za pár měsíců se ji narodí malá Hanna . Zvládá pracovat u otce v restauraci , starat se o Hannu a chodit do místní školy .Otec je na ni naštvaný a moc spolu nemluví .Serena začla chodit s Arronem .

Hanně je rok a půl a Sawyer se najednou ukáže . Říká že kdyby věděl že je těhotná tak by přijel . Něco ji k němu opět táhne , ale ona nechce zradit Arrona . Štěkají na sebe , ale chce aby Hanna poznala i otce. Arron pozná že vše není v pořádku a rozejdou se. Serena neví co pořádně chce .

Při společné večeři se rozzlobí na otce a vmete mu všechen hněv ,který v ní už pěknou řádku let dřívá napovrch . A uteče. Otec dostává infarkt . Serena toho hrozně lituje.Opět si začíná se Sawyerem . Otec se dává do pořádku . Omluví se že jen chtěl aby nedělala chybi . Serena má chut vypadnout a zažít všechna dobrodružství které ji těhotenství přerušilo . Zbalí se a jede pro Sawyera a ten odjíždí s ní na trip po státech .


Moje hodnocení : 7/10
Moc se mi nelíbilo jak Serena lhala ,byla uzavřená . Nechápu v 16 si pořídit dítě a čekat že se vše nějak vyřeší. Zahodit své sny a promrhat životní šance , o vše se připravit . Jináč se kniha četla strašně rychle . Byla psaná z pohledů předtím a potom . Čekala jsem erotický román takže jsem byla velice příjemně překvapena že jsem se dočkala zamilovaného příběhu . Sawyer mi připomínal Travise z Krásné katastrofy .Usměv na tváři mi vykouzlila mrtvá kamarádka Aliie . Veliká podobnost s Lhářkama :)

Žádné komentáře:

Okomentovat