05 dubna 2014

Oddechový čas




Perditě bude brzy 30. Už od střední ji rodiče posílali k matčiný kmotře Kitty . Perdita si ji velice oblíbila .V 18 se vdala za Lukase který ji brzy vyměnil za jinou ženu , zdrcená a rozvedená přijela ke Kitty. Rozhodla se že si otevře zahradnictví a koupila si dům naproti Kitty.

Začla pěstovat všechny možné druhy zeleniny . Domluvila si dodávání surovin do blízkých restaurací a podniků . Vše klape jak má a podnik ji kvete. Má pouze Williama který ji pomáhá . Jenže jeden den se ji málem zastaví srdce když vejde do hotelu a v kuchyni stojí její ex manžel Lukas . Dělají že se neznají . Začnou spolu válčit .

Perdita chce aby Jaynice kolegyně Lukase měla volno a mohla si vyjít s Williamem . Lukas ji nechce dát volno a tak za ni Perdita zastoupí do kuchyně . Lukas je na ni celou dobu zlí a hrozně ji zatápí . Hádají se . Až to nevydrží a odchází . Několik dní spolu nemluví a ona se mu vyhýbá .Lukas přijde s nabídkou natáčet seriál o vaření . Přemluví Perditu aby se mohlo natáčet u ní . Jí se to nelíbí , ale Lukas ji vymění kuchyn a celou ji do toho uvrtá .Jiskří to mezi nimi , ale Perdita to jako jediná nevidí .

Kitty dostane mrtvici a je v nemocnici . Perdita lítá mezi zahradou a péči o Kitty. Když ji přivezou zpátky domů je vše v pořádku . Jenže za nějakou dobu opět spadne a dostane mrtvici. Je dlouho v nemocnici . Objeví se prasynovec Roger a začne se o ni starat . Nikomu se to nelíbí . Doktor naléhá že vše sama zvládnout nemůže , najmou ošetřovatele , kteří se o Kitty starají dnem i nocí . Kitty svůj boj vzdává .

Lukas přemluvil Perditu k natáčení pořadu a tak na 5dní se zavřou u ní v nové kuchyni a natáčí . Dny jsou zdlouhavé a velice náročné . Všichni začínají mít o Perditu strach . Hodí se mezi zahradou , Kitty a natáčením . Pořad je rychle natočen i sestříhán a dán do televize . Všichni na něj netrpělivě koukají . Jsou z něj velice nadšeni . Perditu znervoznuje Roger . Chová se jako kdyby mu mělo vše patřit a mluví o smrti Kitty . Než si Perdita stačí o dědictví s Kitty promluvit , následné ráno po vysílání pořadu Kitty umírá .

Všichni to čekali , ale né tak brzy. Perdita se pouští do zařizování pohřbu a vyklízení věcí . Její tělo se pomalu hroutí . Přijíždějí její rodiče . Pohřeb zvládne dobře i následnou hostinu . Bojí se že příde o pozemek na kterém má skleníky se zeleninou . Byli na parcele Kitty . Ta ji je darovala , ale bojí se že jen svolně .

Lukas Perditu unáší na chatu kde kdysi trávili líbánky . Vyznává se ji z lásky . Znova po letech , když viděl jak dospěla a osamostatnila se , se do ní zamiloval . Promilují spolu pár týdnů a když už Perdita nabrala síli odjíždí zpátky domů . Perdita má stále strach zavolat advokátovi ohledně dědictví . Lukas ji uklidnuje . Když se vracejí přijde od advokáta dopis . Vše je Perdity . Kitty Rogerovi pouze odkázala skřín plnou šálků a podšálků .

Moje hodnocení 7/10
Opět stejný styl který Katie má . Líbilo se mi přátelství mezi Kitty a Perditou. Co je to za jméno ?? Občas mi příde že se autoři snaží najít čím více neobvyklé jméno . Na konci mi přišlo že kniha trvala pár týdnů a ne rok . Hrdinka dospěla a uvědomila si že člověk se může změnit .

Žádné komentáře:

Okomentovat