26 března 2014

Cesta za láskou




Jo žila 30let s manželem Phillipem jenže ten ji vyměnil za mladší se slovami ,, ona vypadá jak ty když si byla mladᡡ . Jo odjíždí na klipr(druh lodi ) a rozhodne se tam žít než se nějak se vším srovná . V té době její dcery Karen , nejlepší kamarádka Dora uteče ze svatebních příprav . Nemá kam jít . Všichni ji zatracují jak se mohla rozhodnout týden před svatbou že si toho muže nevezme ? Jo ji vezme zatím k sobě . Bydlí nedaleko Londýna a Dora by si tam ráda našla práci .

Jo a Dora se znají už léta a mají se rádi , jejich přátelství se ale prohloubí a oni se vzájemně posouvají dál . V přístavu ve kterém kotví jejich klipr se konají slavnosti . Uklidí celé palubí i podpalubí . A jdou slavit. Soutěží a užívají si dobré společnosti . Dora se seznamuje s Tomem . Místním klukem který žije také na lodi a zpravuje lodě . Je zaražen jak je Dora zdrženlivá a vše si rozmýšlí , je čestná . Rozhodne se ji připravit zkoušky díky kterým by se stala statečnější .Druhý den se konají prohlídky lodí .

Dny utíkají a Dora se zabydluje . Lidé v loděnici jsou milí a všichni si chtějí pomáhat . Zkusí zavolat na nějaké pohovory a dojet do Londýna sehnat práci. Od školy 5let pracovala v realitce a všechny to udivuje že zůstala na jednom místě . Chovají se k ní né zrovna pěkně a pohoří . Tom ji zajistí místo sekretářky u nich v loděnici . Doru to baví a vytvoří po původním chaosu pro všechno místo .

Jo také cítí že by měla začít pracovat a když u své kamarádky zahlédne staré zrcadlo dostane chut ho opravit . Zjistí si techniky restaurování . Její práce je obdivuhodná . Kamarádka má starožitnictví a rozhodne se aby pro ni opravovala staré kusy . Jo to velice nadchne jenže se stane nepříjemnost kterou musí hned vyřešit a ostatní věci musejí jít stranou .

Michael , známí který ji zapůjčil klipr ji píše kvůli dokladům a povolení k ní . Zjištuje že má propadlé něco jako technickou a tak musí vzít lod a plout se z Anglie do Nizozemí kde ji vše dají do pořádku . Jo se toho bojí . Michael zavolá svého známého Marcuse který ji se vším pomůže . Zjištuje že do něj kdysi před lety , než si Phillipa vzala byla poblázněná ale pak se ji ztratil z očí . Opět to mezi nimi jiskří , ale on má přítelkyni Claudii .

Jo vyráží do svého původního domu pro pár věcí . Manžel ji slíbil že tam bude sama jenže se vrátí i se svoji novou přítelkyní dříve . Phillip ji oznamuje že jeho přítelkyně čeká dítě . S Jo to velice otřese. Jeho přítelkyně se chová děsně a celý její dům překopala . Ještě s Phillipem není rozvedená , stále dům brala jako svůj , ale toto byla poslední tečka.

Marcus Jo stále přemlouvá aby jela do Nizozemska a ona se stále bojí . Navaří , vše uklidí a připraví pro celou posádku . Překvapení nastane v den odjezdu kdy si to na lod nakráčí i Claudie s kterou nikdo nepočítal . Marcus ji to vysvětlí že si myslel že ona nepojede . Marcus jako hlavní kapitán, Erik jako jeho pomocník , Tom také jako pomocník a tři ženy , Claudia , Dora a Jo se vypraví s kliprem do Nizozemí . Claudia se rozejde s Marcusem . Cesta je zajímavá a všichni si ji užívají , ale nikdo nepřemýšlel co bude až se připlaví do Nizozemí . Klipr tam musí být minimálně 10dní ale může se to protáhnout na měsíce . Michael se rozhod že když už je lod v servisu tak ji nechá nastříkat a udělat vše potřebné .

Jo nemá kam jít tak se s Marcusem rozhodne zůstat na lodi . Procházet Nizozemsko a kochat se přírodou . Hned první noc spolu skončí . Jenže ráno ji volá její dcera Karen že je v Anglii a ona za ní odjíždí .

Claudie a Erik odlétají zpátky do Londýna .

Dora s Tomem odjedou na festival.Který ji slíbil jako zkoušku odvahy . Festival se vydaří a Doře se líbí . Odjedou k Tomovím rodičům . Tom pro ni připraví stezku odvahy na jejímž konci čeká on a piknik . Vyjídří si své city a začnou si spolu.

Jo si užívá dceru a je ve svém domě . Všichni se tam sjedou a grilujou . Phillipovi dochází že udělal hloupost a svou ženu opouštěl .Chce Jo zpátky , ale načapá ji jak se líbá s Marcusem a vyhrožuje mu . Phillip si uvědomí co ztratil . Marcus odchází do nedalekého hotelu přespat . Jo se po grilovačce za ním tajně vydává ...



Moje hodnocení : 7/10
Příjemná oddychovka . Líbilo se mi jak hrdinky v sobě našli sílu a šli si za svým . Příběh je vyprávěn z pohledu Jo i Dory .Cestovat po moři může být velice zábavné ale bála bych se . Občas na začátku věty se mi stávalo že jsem nevěděla jestli Jo znamená ano nebo jestli mluví k hrdince :D

Žádné komentáře:

Okomentovat