26 března 2014

Až se tě život zeptá



Lucy se skoro před 3 rokami rozešla s přítelem Blakem. Tedy on se rozešel s ní , ale aby to lépe snesla všude říká že to udělala ona . Tím na sebe nabaluje jednu lež za druhou až se z té pavučiny lží nedá utéct. S přáteli se už tolik nestýká, neříká jim pravdu . Po rozchodu ji vyhodili z práce, musela se odstěhovat do menšího bytu, našla kočku. Nyní pracuje jako překladatelka manuálů v jedné firmě. Nikdo neví že neumí španělsky. Manuály v této řeči posílá své kamarádce . Peněz moc nemá a tak žije na dost nízké úrovni , jí jen jídlo z mikrovlnky , byt vypadá hrozně , stydí se za něj a tak do něj radši nikoho nezve .

Rodině se nelíbí jak žije a tak ji objednají Život (služba , která vás prostuduje skrz na skrz, a ukazuje vám jaký jste a snaží se vás napravit ) . Lucy se to vůbec nelíbí a od rodičů odejde . Je jejím častým zvykem utíkat před koncem večeře, párty a všude kde je to možné . Setkání se Životem odkládá až se sním tedy sejde a vydrží s ním půl hodiny . Nelíbí se ji že ji do všeho kecá a říká jaká je . Její chyby a co by měla napravit .

Život ji pronásleduje v práci a když zalže tak hned říká pravdu a pěkně ji tim zatápí . Jejího kolegu vyhodí a on vtrhne do kanceláře a hrozí pistolí o svoje místo . Provalí se že Lucy neumí španělsky když má uklidnit
rodilého Španěla a povídá mu samé nesmysli. Vzniknou strašné zmatky . Když se vše druhý den uklidní . Myslí si že ji vyhodí . Přizná se ke všemu , jak falšovala španělské manuály a dá výpověd sama .

Volá na vyčištění koberců ,zvedne to podivný muž, myslí si že je to omyl a chvilku s mužem klábosí . Následně si píšou , pošle ji své oči a ona jemu zuby . Vtipkují spolu . Život ji dokope aby si objednala čištění koberců že se na to nedá už koukat . Přijede Don . Sympatický mladík . Až když oboum pípají sms uvědomí si že si píší spolu a že telefoní omyl nebyl omyl . Jen kvůli hluku okolo usuzovala že se dovolala špatně . Ještě ten večer se spolu vyspí. Jenže ráno když se tam objeví Život chce jet za Blakem aby si uvědomila co k němu cítí. Je ji to blbé vůči Donovi ale už je rozhodnutá .

Se Životem se vydávají do hrabství kde Blake má adrenalinové centrum .Rozbije se ji auto a je úplně na odpis . Blake ji rád vidí . Skočí si spolu padákem . Večer jdou všichni do baru . Lucy je rozhodnutá se k Blakemu vrátit jenže spolu mluví a mluví a ona zjišťuje , že ji má rád a má o ni zájem , ale stále mluví o sobě a to co se odehrává ji vůbec nemá zájem . Díky tomu se rozhodne a odchází od něj . Druhý den jedou zpátky domů . U dveří ji čeká matka . Brečí kvůli otci . Vezme ji k sobě do bytu a nečekaně obě projeví hodně citů . Druhý den večer má Lucy sraz se svými přáteli a rozhodne se jim povědět ve všem pravdu . Objeví se tam Blake . Mluví jen a jen o sobě . Až to Lisa nevydrží a řekne že tady nejsou kvůli němu , ale kvůli Lucy . Lucy se jim ke všem přizná . Mají ji rádi i tak . Matka odjede zpátky k otci .

Život se s ní loučí , jelikož dokončil svůj úkol ji napravit . Bude se ji po něm stýskat. Život ji dal noviny s inzeráty na práci . Zakroužkoval tam jeden . Pročítá ho a jedná se o hledání spolubydlícího . Dojde ji že je to k Donovi a tak tam za ním jde . Vybrala si jeho a chce jen jeho a bydlet s ním .

Moje hodnocení : 6/10

Od knihy jsem čekala něco jiného. Hrdinka se ve všem plácá , lže a to se mi nelíbilo . Měla jsem chut knihu zavřít , ale vytrvala jsem a za půlkou se to docela rozjelo a četlo se to samo . Bylo by hezké se setkat se svým životem , který by vás informoval co děláte špatně . Nápad to byl dobrý , ale podle mě né moc dobře pojatý .

Žádné komentáře:

Okomentovat