23 února 2014

Dýchání pod vodou



Nicka opustila matka když byl ještě malí . Žije s pracovitým otcem a hospodyní. Otec ho občas praští a nemají spolu vůbec žádný vztah . Je září a začíná škola . Všimne si Caitlin , jeho nejlepší kamarád Tom mu říká že ji znají celá léta ale ted přes léto zhubla a je s ní kočka. Nick si usmyslí že ji dostane . Zanedlouho se mu to povede a hrozně se do sebe zamilují . Jenže když Caitlin projeví nějaký vlastní přání hnedka ji uráží a je na ni surový . Ona si nechává vše líbit . Když začne brečet a Nick si uvědomí že to přehnal omlouvá se ji , obímá dokavat není zas vše dobré .

Když se někde Caitlin opozdí hned ji nazívá děvkou že neví kde má své místo a kde měla být . Jedou autem a začnou se hádat . Nick vyhrožuje že sjede autem do moře . Caitlin se ho snaží zastavit a on ji uhodí . Facku mu dlouho neodpustí ale nakonec stejně podlehne . Vše vyvrcholí když Caitlin řekne že by ráda šla do zpěvácké soutěže u nich na škole . Nick ji začne urážet že neumí zpívat a že je tlustá a všichni by se ji smáli . Přikyvuje že tam nepůjde ale učitelka ji napíše do programu vystoupení a když se to Nick dozví vytáhne ji až ven před školu a ponižuje ji že snad řek že tam nepude že to pro ni myslí dobře a začne ji mlátit . Teče ji krev z nosu a pusy . Tom se napřáhne a srazí Nicka ..

Caitlin dá Nicka k soudu aby mu byl zakázan jakýkoli kontakt se k ní přiblížit a kontaktovat ji . Soudkyně mu uloží zákaz a musí psát deník aby si uvědomil co vlastně způsobyl . Také musí chodit do terapeutické skupiny . Nejdříve se mu tam moc mluvit nechce ale poté se začne bavit s ostatními členy skupiny a víc je poznávat . Všichni jsou agresivní a pochází z jiných rodin . Hodně se s kamarádí s Leem který skupinu opustí a vrátí se ke své přitelkyni . Když je s oboumi venku pozoruje jak Leo zachází se svojí holkou . Byl také on takový ke Caitlin? Ano byl a vůbec mu to nepřišlo . Zjištuje že se s Leem nemůže bavit jináč k nápravě nikdy nedojde . Leo mu stále volá a on to nezvedá . Na další skupinovém sezení se dozvídá že Leo zastřelil svoji přítelkyni a pak sebe . Nick si to vyčítá kdyby zvednul telefon nemuselo se to stát . Mluví se svým lektorem na sezení které je už u konce a zjištuje že došel k pokroku ale chce chodit na další sezení .Léto končí a začíná opět o rok později škola . Přátelé které se na něj vykašlali se chtějí znovu kamarádit a Caitlin se odstěhovala do jiného města takže ji už asi nikdy neuvidí .

Moje hodnocení :8/10
Styl písma u deníkového záznamu by opravdu chtěl vymyslet maličko jiný . Špatně se čte . Na knihu jsem se chystala docela dlouho mám ji doma už 6měsíců .Prolína se minulost a přítomnost. Dlouho jsem se nesetkala s knihou která by mě zaujmula ale hlavní hrdinové byli absolutní blbci . Caitlin se chovala jako uplná vymatlaná naivní holka bez špetky vlastního rozumu . Slepička co všechno přikejvala . Nick mi byl ze začátku sympatický a říkala jsem si která holka by kvůli facce na něj uvalila zákaz přiblížení ???(vím američané mají divné zvyky) ale když více Nicka poznáme zjištujeme že se choval jako žárlivý namyšlený spratek .Po trestu si uvědomoval co způsobil ale myslím že né dost . Kniha to byla určitě zajímavá a Alex Flinn je mi sympatická . Jen teda u této knihy nepodlehnete achhh ochh Nicku chci tě jak u všech knížek většina čtenářek má ve zvyku . Já beru knihy jako příjemné odreagování a drogu ale že bych slintala nad hrdiny to se mi už 10let nestalo :D

Žádné komentáře:

Okomentovat