23 února 2014

Čarodějky z East endu




Joana žije se svými dvoumi dospělími dcerami Ingrid která pracuje v knihovně a Freya která pracuje v baru . V 17.století jim Rada zakázala kouzlit a zabavila všechny kouzelné předměty . Od té doby vedou normální život . Ale cítí že nejsou úplné .

Freya se seznamuje s Branem a zamilují se hned do sebe . Po měsíci spolu začnou plánovat svatbu . Jenže on je stále na cestách . Nejdříve ji chybí ale poté se seznamuje s jeho bratrem Killianem a je okouzlena a vyspí se s ním . Jenže náhodná setkání jsou častější a sex ikdyž ho nechce také . Zakazuje si to ale často podlehne . Zdají se ji i děsivé sny o něm . Bran cestuje . Pracuje v baru kde míchá kokteljly lásky.

Joana jejich matka použije kouzlo a nic se nestane a tak i dcery začnou v malém množství používat magii . Joana nezvládá domáctnost a tak si přizve přistěhovaleckou rodinu na pomoct . Ubytují se u ní a mají krásného syna Taylora kterého hned Joana začne rozmazlovat. Peče mu a hraje si s ním .

Ingrid pracuje v knihovně kterou mají brzo pro nedostatek financí zbourat .Její kamarádku trápí že stále nemůže otěhotnět . Ingrid se na ni podívá a zjistí že ji dělohu zahlcuje nějaká tmavá hmota tak ji vyndá a kamarádka do týdne otěhotní . Mnoho žen si začne k Ingrid chodit pro rady a pomoct nad svími trablemy . Všechny co k ní přijdou mají stejný problem nějaká temná hmota je zahlcuje a oslabuje . Neví co by to mohlo být .Přijde za ni i upírka Mimi Forsterová která chce poradit jak dostat duši z pekla . Ingrid ji poradí že musí Hádě přinést jinou duši . Ona že už někoho má .

V tom se ztrácí nevinná dívka a Ingrid se bojí že ji má na svědomí . V moři vybuchla nějaká sopka a všude je to zamořené černou hmotou kterou nikdo nedovede identifikovat . Přítel jedné místní ženy Lionel se vody naloká a je ve vážném stavu . Žena přijde s prosíkem za Ingrid jestlí neví co dělat . Jeho rodina ji chce z domu vysvětovat a jeho odpojit z přístrojů . Ingrid nic nezmůže ale její matka ano . Joana jde za Lionel do nemocnice zrovna ho odpojili od přístrojů a přivede ho ze země mrtvých zpátky . Od té doby ale blázní a chová se podivně až jednoho dne najde všechna svá zvířata pozabíjená . Obrací se na čarodějky a ony se bojí jestli se z něj nestal zombie .

Mezitím Ingrid pátrá po tajných dokumentech které má prozkoumat . Našla tam zvláštní šifru a snaží se ji rozluštit . Zjištují že u nich ve vesnici je jeden ze stromů kterým se dá putovat do pekla . Najednou ji vše zapadá do sebe . Objevuje se Bran a Killian . Jsou to staří potomci Bohů kteří jsou nesmrtelní . Bran je Bůh radosti a míru. Dozvídáme se že i Čarodějnice jsou bohyně . Kdysy dávno si měla Freya vybrat koho si vezme a vybrala si Brana . Killan sžíraný vzteky probod před svatbou Bradenovi srdce . Bratři se znovu perou o její srdce . Dojde ji že tekutina která hyzdí oceány je míra z narušeného stromu . Killian je postřelen a ona se vydává za Branem . Zjištuje že bratři se vydávali za toho druhého( strašně zmatené myslím že i překladatelé v tom mají guláš ) Vydává se za Lokim její tehdejší láskou chce po něm prsten aby ho mohla zničit a tim i jeho možnost vrátit se na svět .

Z pekla vytrhávají malého Tylera kterého si oblíbili a kterého také sžírala temnota . Lionel je bohužel nadobro ztracen ve spárách pekla . Děvčata po několika stoletích vidí svého otce . Dozvídají se pravdu že matka ho vyhnala né že by se on vykašlal na ně . Ingrid si řekne své sympatie s policistou Mattem . Od rady mají povoleno kouzlit .




Moje hodnocení 7/10
Četla jsem už více knih od autorky tak jsem byla na tuto novou serii zvědavá . Začátek se dost špatně četl a přišel mi dost nudný a nemohla jsem se vůbec začíst pak se to rozjelo a šlo to samo . Libilo se mi že se tam objevila Mimi z Modré krve . To propojení jejích dvou serií mě zaujalo a vykouzlilo úsměv na tváři .Oddechová kniha která se odehrává v realitě a je doplněna kapkou magie podle mě zajímavé zpracování ještě máme před sebou 3 díli tak jsem zvědavá co autorka vymyslí .

Žádné komentáře:

Okomentovat