08 ledna 2014

Tahle píseň ti změní život



Elisa žije ve střídvé péči u rozvedených rodičů podle rozvrhu střídá dny u mámi která si pořídila s novým přítelem dvě děti a nebo je u táty. Oba bydlí ve stejném městě jen na opačném konci. Elisa nemá žádné přátele doma ani ve škole . Trápí ji že je neoblíbená a chce to změnit . Celé letní prázdniny studuje co se nosí a co frčí a jak by člověk měl vypadat. Koupí si nový šatník a první den druháku na střední žádná změna. Velice ji to mrzí a má chut se na všechno vykašlat. Přemýšlí o sebevraždě. Všechno si naplánuje . Začne sestavovat playlist . Jde do koupelny a řízne se. Zavolá jedné holce ze školy a chce si povídat. Jenže Amélie zavolá záchranku. Rodiče se o ní strašně bojí a nechtějí ji nechat bez dorozu.

Čas pomalu plyne a je už zkoro konec školního roku rodiče se svým hlídáním už přestali. Elisa čeká když dycky všichni usnou a toulá se sama městem. Uklidnuje ji to a stejně nemůže spát. Jednoho dne ji cesta zavede před budovu kde se potulují nějaké holky. Začnou se s ní bavit a pozvou ji do klubu Stark. Pippa a Vicky jsou maličko starší ale berou ji a ona se cejtí úžasně. Dozví se že párty tam jsou dycky ve čtvrtek. Další týden přijde zas. Začne se bavit s Dj Charem . Ukáže ji jak se pouští muzika. Ona si koupí pult domů a celý týden doma trénuje a pak mu to nandá. Char nechápe a je překvapen. Začne ji vysvětlovat jak se s tim zachází a učit ji o hraní.

Týdny utíkají a ona stále utíká v noci ven a chodí do Starku. Char se s ní začne líbat a ona prožívá krásné chvíle. Je úplně někdo jiný než celou dobu. Nemusí se za nikoho vydávat a být tichá myška ve škole. Končí u něj doma a líbají se . Ráno utíká domů a jelikož je pátek tak ještě do školy.

Začne hrát každý čtvrtek půlhodinku s Charem a lidi si ji oblíběj. Majitel podniku ji nabídne samostatnej program v pátek večer. Jen ona a muzika. Je z toho celá nadšená ale v tom se z Anglie vrací Pippa a nařkne ji že ji přebrala Chara přitom Pippa s nim jen spala. Char je od tý doby chladný a přestanou společně komunikovat. Elisa má chut se na všechno vykašlat. Rozkope své sestře výtvarnou práci. Rodiče zuří a zakazují ji všechno. Chce jít do Starku tak uteče. Jenže ji najde otec. Doma na ni čeká i matka. Našli že na internetovém blogu píše o sebevraždě. Těžko jim vysvětluje že to nepíše ona ale někdo se za ni vydává. Rodiče to jsou nahlásit do školy . Má zaracha a nic nesmí. Vypátrá se kdo to psal. Spolužačka s kterou nikdy nemluvila ani ji nezná jménem si z ní udělala projekt k přijímačkám na vysokou. Rodiče ji odpustí a na její velký pátek kdy má hrát ve Starku ji pustí. V novinách je o tom zmínka a tak hnedka ve škole se s ní začnou bavit. Jako Dj je velice úspěšná. Pippa se ji omluví. Vicky se svojí kapelou při večeru také vystoupí a fanoušci jásají a chtějí přídavky..

Moje hodnocení :8/10
Lehký příběh který toho v sobě skrývá více. Asi každý sme se někdy cítili osaměla jako Elisa . Obdivuju jak se Elisa snažila všechno naučit aby zapadla . Zažila jsem hodně dní kdy jsem chodila po střední a byla pro všechny vzduch . Líbilo se mi jak ji rodiče nakonci podpořili a snažili se ji pochopit.

Žádné komentáře:

Okomentovat