04 září 2013

Zlatá lilie



Sydney je stále v Palm Springs a ochranuje morojskou princezdnu Jill aby se ji nic nestalo. Sona a Dimitrij oba bývalí Strigojové se snaží přijít na něco co by zastavilo Strigoje. Po dlouhém přemlouvání jim Sydney dá také svoji krev a oni zjistí že obsahuje magii.

Sydney si vyjde na rande s Braydenem. Její kamarádi stále pletou jeho jméno ale on je přesně jako ona. Hrozně vzdělaný a chytrý. Je ráda že konečně může od všeho vypnout a nepřemýšlet. Vyčítá si že pro Moroje pracuje až moc oddaně zjistit to alchymisti tak by ji hnedka potrestali. Trápí se tím že už takhle se s nimi moc kamarádi ale ona si na ně zvykla a má je opravdu ráda.

Kdykoliv je s Braydenem Adrian je vyruší a on musí poslouchat naléhavé rodiné záležitosti. Po čase ho to docela otráví. Jenže Sona a Sydney jdou pro jídlo a někdo je napadne. Na meči kterým je chtějí zabít jsou staré alchymistické znaky.Snaží se vypátrat kdo na ně moh utočit. Že by lovci upírů byly skuteční? Podá hlášení alchymistům a ty ji nic moc neprozradí. Když o tom mluví Clarence jim řekne o Marcusovi Finchovi jenže o tom nejsou žádné záznamy. Že tento muž byl ve skupině která napadne Clarence kdysi dávno a pomoh mu. Snaží se držet v bezpečí a zjistit kdo to moh být. Mezitím se Jill nechá vyfotit od Lii a ta to použije do časopisu. Sydney se bojí vyzrazení kde jsou.

Profesorka Terwilligerová se ji stále snaží donutit k magii. Nutí ji na jejich hodinách opisovat a překládat různá kouzla. Sydney jako alchymistka magii odmítá a má z ní strach. Jenže najednou se Sona ztratí a oni nevědí co mají dělat vyzkouší všechno a Sydney popadne všechnu hrdost a jde za ní požádat o radu. Jestli se dá použít kouzlo k nalezení člověka. Terwilligerová má radost a pomůže ji. Stojí jí to hodně usilí a síli ale nakonec to dokáže. Uvidí že Sonu někde drží a jen utržky . Podle symbolů se snaží přijít kde by mohla být. Uvidí vytetované slunce. Vzpomene si že stejné má vytetované Trey . Snaží se ho vyzpovídat až tedy začne mluvit. Zjistí že existujou bojovníci kteří byly dříve alchymisti ale tyto dvě skupiny se rozdělili. Snaží se zabít strigoje . Myslí si že Sona je nebezpečná neví že se přeměnila. Dohodnou se že jeho lid ji vyslechne.

Přijmou všechny možná opatření a Sydney se ocitá uprostřed haly kde se sejde rada bojovníků .Vyslechnou si ji a vysvětlí co oni dělají. Nechtějí pochopit že Sona je už normální. Vládne řekně že až vyhubí strigoje je řada na Morojích . To nechápe a bojí se toho. Bojovníci mají velký trenig a bojují proti sobě a výtěz může zabít Sonu.Vyhraje bratranec Trey . Sydney se to snaží zastavit v tom někdo začne střílet omamující šipky a ona začne utíkat. Objeví se tam Dimitrij a ona utíká.Najde ji Adrian a pomáhá se ji dostat ven.Použije pár kouzel které má ukryté v náramku. Dostanou se ven a ona štastne odjíždí.

Trey ji vzal telefon a po 3dnech ji ho až vrací a ona tam nachází zprávy od Braydena. Nejdříve si vyslechne Trey za to že ji přived k bojovníkům a Sona utekla tak jeho i jeho otce vyloučili. Chce udělat všechno možné aby se tam zase mohla vrátit. Zavolá Braydenovi a omlouvá se mu. Sejdou se a on se s ní rozchází protože její oddanost rodině je větší než jejich láska. Ona si celou dobu nebyla jistá co k němu cítí spíše necítila nic při polibku ani ted když se s ní rozchází.Jede za Adrianem mu to říct a on ji také políbí. Najednou ji dokchází že řídit auto které chtěl naučit zvládl uplně dobře a on se přiznává že to vše byli lsti aby se k ní dostal blíže. Cítí se s ním krasně ale je to proti jejím zásadám a vším v co věřila a byla vycvičena ale kdo přemůže city? Odchází od něj a otevírá dopis od Clarence který ji posílá fotku onoho záhadného zachránce Marcuse Finche který ma na tváři alchymistické tetování lilie a přes něj tažené tetování viné révy. Co ji alchymisti tedy taji?

Moje hodnocení 8/10
Začátek byl takový slabší a nic moc se nedělo ale poté opět přišli tajemnství a hádání co se semele a bylo to napínavé a ještě napínavějš to zkončilo.Sydney odmítá magii a pak ji sama používá. Čekala jsem že Brayden bude také nějaký upír a nebo něco podobného. Dnes vyšel 3.díl . Hned jsem si ho koupila tak se do něj jdu pustit.

Žádné komentáře:

Okomentovat