23 září 2013

Mé syny zničil heroin



Elizabeth je učitelka a s Lawrencem porodí krásná dvojčata Nicka a Simona. Žijí si radostně v domě a Elizabeth cítí že by její rodina chtěla změnu. Kluci začnou kouřit trávu. Elizabet sežene práci na internátní škole a všichni se stěhují. Jenže ona na ně vůbec nemá čas a otec zůstal kvůli práci ve městě.Jejich manželství se hroutí a jdou od sebe následně se rozvádějí a ona se začne stýkat se známím Tonym. Synové vypadají čím dál hůř a vykašlou se na školu. Elizabeth opouští místo a stěhují se zpátky do města.

Synové se chytnou špatných kamarádů a kouří trávu, začnou s crackem a jen se venku poflakují. Nechtějí dodělat školu a začnou si hledat práci. Matka za ně zaplatí kauci na byt a bydlí sami. Jenže to začnou brát drogy víc a víc až to s nimi jde z kopce. Začnou si píchat heroin a z práce je vyhodí.

Chodějí za matkou s dobrými výmluvami aby jim půjčila 20liber . Až později ji dojde že je tim v tom ještě podporovala. Když to už Simon nevydrží a chce s tim skoncovat . Jde za matkou a se vším se ji svěří mlčí ale že v tom lítá i jeho bratr Nick toho celou dobu kreje. Následuje kolotoč kdy Elizanbeth schání protidrogové kliny které by mi pomohli a Simonovy pády kdy droze opět podlehne. Už je dlouhou dobu čistý ale Nick si před nim píchne a on musí také. Opět v tom lítají a zas přijde o práci. Matka se doví i o Nikovi a už nemá síli oboum pomáhat když stejně do toho zase spadnou. Zaplatí 70tisíc liber jejich dluhy a další se vrší. Tony ji dává ultimátum at si vybere jeho nebo syny. Vybírá si jeho . Změní si čísla a snaží se s tím vyrovnat. Zjistí že z kluků jsou bezdomovci. Stále se snaží vzpamatovat z tich šoků které ji nadělili.

Po dlouhé době kdy se dají trochu dohromady tak se s nimi maličko začne zase stýkat. Nick má jít k soudu za krádeže . Snaží se aby měl kde bydlet a oba začnou brát subutex aby se závislosti zbavily. Občas ale podlehnou. Až jednou se opijí a Nick si chce píchnout. Simon ho od toho odrazuje. Pohádají se a Nick odjede. Ráno buší na jeho dveře a neotevírá . Vylomí je a najde na záchodě Nicka oběšeného. Je v šoku a jentak se nemůže dostat že jeho bratr dvojče je mrtev. Bere to jako znamení.Všichni věděli že oba se přes to nedostanou. Jeden dycky strhnul toho druhého. Pro Elizabeth je to strašný šok a hledá pomoc.

Najde pár organizací které pořádají skupiny pro podobné lidi a lidé si povídají a řeší své problémi. Dost ji to pomůže a každého šokuje že o tom dokáže tak dobře a otevřeně mluvit. Začne se věnovat charitativní činosti a pomáhat podobně postiženým rodinám až narazí na ženu která ji vnukne nápad napsat knihu. Simon ji pomáhá a své pohledy na věc dodává a dává příběhu na pravdivosti ..


Moje hodnocení : 10/10
Kniha hodně dobře vyprávý drsný příběh o drogách, lásce, dluhách a poklesu lidské duše. Matka poté co zažila hodně špatné chvíle se rozhodla napsat knihu. Obdivuju jak se se vším dokázala vypořádat a co byla pro své syny schopna udělat. Po smrti Nicka zasvěcuje svůj život přednáškám a snaží se pomáhat což je strašně hezký. Málo lidí vás pochopí. Opravdu knihu doporučuju lidem kteří se s dogami setkali a rodičům aby věděli jak to může dojít daleko. Kniha je psaná velice čtivě a drsně popisuje nelehkou ulohu rodiny . Do knihy jsou vloženy dopisy a postřehy Simona.

Žádné komentáře:

Okomentovat