19 září 2013

Holčička,která nechtěla vyrůst



Rodina Isabeli byla poznamenaná válkou a jejich zdravotní stav nebyl moc dobrý. Když se Isabela narodila její matka měla vztah se zpěvákem Bobby Hawhem. Ten je ale záhy vyhodila ona byla s jiným mužem. Isabella se až jako větší dozvěděla že Bobby je její pravý otec. Matka se o ni starala velice zvláštně a všechnu lásku a pozornost dávála jen ji. Všechno ji zakazovala a ven mohla jít jedině omotaná v šálách.

Ven ji vůbec nechtěla pouštet a držela ji zavřenou doma. Už jako malé ji vynadávala že bude tlustá a měla dost divné názory. Učila se doma . Její matka ji nikdy nechválila a spíše ji ještě vynadala. Kupovala ji menší oblečení i boty a Isabela poté vypadala velice velká.Snažila se svůj růst zarazit tak nejedla nic co by ji dávalo sílu. Z televize kterou si záhy pořídili pochopila že svět jak ho zná ona není normální že venku je něco jiného. Chtěla utect ale nikdy se k tomu neodvážila.

Matka ji na léto přes sociální výměný pobyt dopřála kamarádku. Jí bylo 11 ale pořídila si 4letou holčičku a věnovala se jen ji. Isabela opět seděla doma u okna a pozorovala co se děje venku. Velice ji to ničilo. Takhle to šlo 2léta za sebou. Když ji bylo víc začla se snažit aby z domu odešla. Kolikrát její tělo jak nejedla zkolabovalo a byla převezena do nemocnice. Jenže matka tam bud zůstala s ní a nebo na všechny křičela a byla propuštěna. Takhle to šlo stále dokola. Snažila se více hrát na housle . Když nastoupila do kurzu bylo ji řečeno že nic neumí. Snažila se zdokonalit a nastoupila na fakultu. Začlo ji bavit divadlo. Ráno snědla kostičku čokolády aby měla energii a to bylo vše. Vydělávala si hraním houslí. O kluky nikdy neměla zájem.

V divadle se jim přestalo libit jak moc byla hubená. Kolikrát kolabovala při zkouškách. Dostávala výživu do žíli a všechno to šlo zase nanovo. Jedla vitamíny ale ty ji moc nepomáhali. Její matka ji moc kontrolovala a byla na ni závislá. Po čase si začla psát blog kde se se svojí anorexií svěřila. Po nějaké době ji oslovil fotograf který fotil kampan proti anorexii .Souhlasila s tím . Oslovila ji i televize a ona natočila pár reportáží o sobě a o tom jak žije. Všechny to šokovalo. Ve svých 25letech měla 26kilkog. Občas její váha vyšplhala na 40 ale poté zase spadla okolo 30. Snažila se jezdit po školách a snažit se zabránit proti anorexii a pomoct lidem které to také zasáhlo. Nedokázala ale tu smrtící hranici překročit. Když byla v nemocnici matka tam byla s ní a jedla jídlo místo ní. Takže sílu nenabrala. Ve svých 28letech 17.listopadu 2010 svůj boj prohrála a umřela.


Moje hodnocení 8/10
Velice realně popsaný strašlivý příběh jedné mladé ženy která měla naproste divnou matku která ji nedovolila žít normálně a holčička nevěděla co je normální a chtěla být kvůli ní stále dítě a dělala pro to vše. Odstrašující případ jak může dopadnout přehnaná rodičovská láska. Hodně dobře napsané . Scény jsou popsané hodně reálně . Konec kdy ji zaváděli hadičky se mi až zvedal žaludek jak to někdo může dohnat až takhle daleko. Určitě doporučuju přečíst tim kdo přemýslí o dietách a říká si že je tlustý. Radši oplácaná než toto.

Žádné komentáře:

Okomentovat