18 srpna 2013

Netvor



Kyle je rozmazlený kluk bohatého otce. Jeho matka ho jako malého opustila a tak ho vychovává otec televizní reportér. Je velice úspěšný a na syna nemá čas a všechno mu vynahrazuje penězi. Chodí se Sloane nejoblíbenější holkou na škole . Je proslulí svými lumpárnami vůči ostatním. Jednoho dne si dělá srandu s jedné dívky. Pozve ji na ples . Nechce tam ale jít s ní ale se svoji partnerkou. Holka čeká v předsálí a on se ji vysměje že s tak hnusnou holkou jako je ona by nikam nešel. Sloane zas nadává že přines špatnou kytku.Když se dostane po plese domů navštíví ho Kendra .Ta z které si udělal srandu. Řekne mu jak hnusně se chová a promění se v čarodějnici. Zakleje ho. Najednou je všude porostlí chlupama a vypadá jak vlk. Uvalí na něj kletbu jestliže do 2let nepotká nikoho kdo by ho miloval kvůli tomu jaký je vevnitř tak takhle zůstane už navždy.


Kyle se snaží dělat vše pro to aby se toho zbavil nic nepomáhá doktoři si neví rady. Uzavře se do sebe a nikam nechodí. Otec ho přestěhuje do Brooklynu ale až potom se dozvídá že otec zůstává sám ve městě. Zůstala mu jen stará hospodyně Magda . Nejdříve ji hrozně tyranizuje ale později si uvědomuje že je to poslední člověk co mu zbyl a začne si s ní rozumět. Otec mu najme soukromého učitele. Přeje si aby byl slepí a nemoh ho vidět. Will nastoupí a ze začátku také spolu bojují. Kyle je zvyklí jen vysedávat u okna a v kouzelném zrcadle pozorovat lidi ze školy.


Will mu hodně pomůže a najde v něm zase naději. Čte spoustu literatury a vzdělává se. Začne pěstovat růže kterými si stane posedlí. Pro ně udělá všechno co potřebuje. Jednou v noci do domu vpadne neznámí muž. Kyle který si díky nové identitě začne říkat Adrian mu vyhrožuje a muž se brání at je na něj hodný že mu rád dá svoji dceru. Adrian to vidí jako šanci a dohodnou se že dceru přivede. Kouká do zrcadla a přeje si vidět kdo je jeho dcera. Zjištuje že je to holka které na maturitáku dal růži poté co ji Sloane nechtěla. Připraví a nakoupí vše aby se tam cítila bezpečně.


Nastane den D a Lindy se svým otcem dorazí. Na nic se nepatá a dceru mu dá. Lindy je dost naštvaná proč ji chtějí věznit. Adrian nechce aby ho viděla a tak s ní mluví jen přes dveře. Za několik dní se za tmy setkají a ona se ho tolik nebojí. Začnou společně procházet dům a učit se. Stanou se z nich kamarádi. Zjištuje že její otec strašně pije a fetuje a ona se ho snaží srovnat a pomoct mu ale nedaří se jí to. Tak chce vystudovat a utéct od něj.

Vidí že po nějakém čase se stále zavřená nudí a chtěla by někam ven. Bojí se že by utekla a tak vymyslí že pojedou na chatu která je v horách.Chata je luxusní a široko nikde nikdo.Užívají si sněhu,učí se a nic jim nechybí.Až Lindy řekne že se bojí o otce. Adrian ji ukáže zrcadlo a ona chce vidět svého otce. Vidí ho zmrzlého někde venku. Adrian ji sice s bolavím srdcem ale řekne at odjede a vrátí se až bude chtít.Jeho život opět nestojí za nic. Trápí se a říká že kletbu nikdy nemůže porušit.Navštíví ho Kendra a přemlouvá se aby se na měsíc co po konce trvá vrátil do města. Udělá to ale čas tráví tím že se stará o růže.

Poslední noc kdy do konce trestu zbívá pár hodin je uzavřený a sedí u sebe v pokoji.Podívá se do zrcátka a chce vidět Lindy .Objeví ji v temné uličce jak ji někdo mučí. Vydá se za ní. Způsobí svojí vizáží hrozný poprask.Ale to mu nevadí snaží se ji co nejrychleji najít. Najde ho nějaký muž se s ní pere a vytáhne nůž. Adrian má mnohá zranění a umírá. Odbíjí půlnoc a on nestihl vyplnit kletbu a v tom ho Lindy políbí. Přemění se zpátky na starého Kyle a ona je zmatená tak mu vysvětlí že je to on a ona že do Kyla byla zamilovaná už na škole. Jí se líbil takový jaký je a né namyšlený Kyle. Opravdu hodně se naučil a hodně změnil . Nikdo by ho nepoznal. Štastně za ruku spolu odchází. Vrátí se zpátky na školu . Kyle si přál že když splní kletbu aby Kendra vrátila Willovi zrak. To také udělá. Will je moc štastný hlavně protože starý Kyle by pro nikoho nic neudělal rozhodne si dodělat školu a mezitím začne učit na škole češtinu. Lindy bydlí stále s Adrianem v krásném domě s růžemi v Brooklynu.


Moje hodnocení : 10/10
Kdysi dávno jsem viděla film . Byl skvělí. Knihu jsem si také hned chtěla přečíst. Obálka je krásná. Postavy jsem viděla v hlavě tak jak je ukázaly ve filmu. Kdo by si nevybavil skvělého slepého Barnyho? :-)) Kniha i film byly super . Novodobé spracování Krásky a zvíře. Jen to jeho věžnění Lindy mi přišlo divné. Ona se na nic neptala a spokojeně tam s ním byla. Normální ženská by se bránila . Krásně je tam vidět jak se Kyle měnil ve slušného člověka a uvědomoval si že moc není všechno. A typický příklad kdy rodiče jsou bohatí děti mají všechno jen je rodinu a milující rodiče.

Žádné komentáře:

Okomentovat