12 srpna 2013

Jmenuju se Martina




Martinu jako malou opustil její otec. Její matka stále držela diety ale zhubnout nedokázala. Snažila se aby Martinu nepotkal stejný osud. Nedopřávala ji sladké . Zato babička se ji to snažila vynahrazovat. Stále zákazy ji nutili k tomu aby to zakázané chtěla ochutnat a přejídat se. Matka střídala přítele a dycky řekla že ji opustili kvůli váze. Drželi spolu diety ale matka to nikdy nedodržela. Martina začala jíst co nejméně a snažila se jídlu vyhýbat.

Kila šla dolů a ona byla šťastna. Jenže pak ji hospitalizovali na dehydrataci a podvýživu. Dávali ji hadičkou všechny potřebné výživy. Pustili ji a ona si přišla ošklivá a nadále jíst nechtěla . Její chutě ale byly neovladatelné a tak se začala přejídat a začalo to že po jídle začla chodit zvracet. Mohla jíst jak chtěla ale nepřibrala .

Spolužáci ji provokovali a ona se přejídala . Zvracela a nikdo si toho nevšim. Až po delší době kdy její tělo bylo bezvládné si toho všimli a odvezli ji do léčebny. Kde je s ostatníma nemocnýma . Přijde tam mladý stážista a ona se před nim stydí že se nedovede udržet. Najde v sobě sílu a chce bojovat. Všechno vyčítala své matce . Matka ji odpustila a přijela ji navštívit.

Moje hodnocení : 8/10

Jako malá jsem četla jeden díl Alici .O narkomance . Je to hezky logicky a dobře popsané příběhy. Ještě mi chybí Ester- gamblerka . Byla to vlastně první knížka díky které jsem se dověděla o světě drog. Knížka je krátká , prolíná se příběh z minulosti a současnost v léčebně. Kdo si chce přečíst něco ze života a nechce se tahat se žádnou bichlí tak doporučuji .

Žádné komentáře:

Okomentovat