02 srpna 2013

Jednou za život



Světlana žije u rodičů kteří ji stále něco rozkazují. Je zdravotní sestra. Už nějakou dobu chodí s Matějem který je starší spisovatel a stále ji jen poučuje . Rodiče ji nutí do vdanků a to ona chce. Chce svobodu.S Matějem se rozchází ale následně zase dává dohromady to ale potkává opilého muže který na tom není dobře a dá mu první pomoc. Na muže nemůže přestat myslet. Jenže se neukazuje. Poté ji navštíví a řekne ji že narukoval na vojnu následuje několik krásných chvil a zas musí zpátky do kasarén.

Dny ubýhají a rodiče ji vyhodí a tak se stěhuje k Matějovi který ji přivádí k šílenství. Zjištuje že je těhotná a neví s kým. Když se to Mirek dozví jede za ní. Rodiče ji připravují svatbu a tu ona nechce . Matěj ji balí věci a vyhazuje. Mirek ji bere k sobě a jeho bytná se o ni stará a vykrmuje. Když to za ni přijde kamarád a radí ji aby se na Mirka vykašlala. Do konce vojny ještě hodně času. Rozchází se s ním . Živoří u rodičů kteří ji obletují. Když už rodí necejtí žádnou ulevu . Mirek ji vyhledá a do porodnice za ní jde.



Moje hodnocení : 2/10
Absolutně další kniha která mi nic neřekla. Kniha jak když v metru vyslechnete cizí rozhovor . Měla být o životě ale co nám říká? Život není jednoduchý? Popisuje život jaký byl dřív? Člověka který se chce osamostatnit? Příběh je psaný z pohledu obou postav. Ale ani to knihu nezachrání.

Žádné komentáře:

Okomentovat