26 listopadu 2006

Deváté nebe



Zuzana studentka střední umělecké školy, utekla z domu, protože ji znásilnil přítel její matky, Libor. Chvíli bydlela u kamarádky Heleny na penzionu, užívaly si a jednou podnikly tah po barech se školním idolem Mírou. Seznámily se taky s Petrem. Ráno po probuzení v Mírově bytě si z noci nic nepamatovaly, přesto měla Zuzana podezření, že k něčemu došlo.


Jarní prázdniny strávila v penzionu u bratra na horách Občas pomáhala v jídelně, lyžovala a seznámila se se zajímavým klukem, Michalem. Jejich vtah neskončil odjezdem z hor. Zuzka se nastěhovala ke svému tátovi alkoholikovi, který když nepil, choval se jako dřív, byl hodný a sliboval, jak dobře se budou po výplatě mít. Zprvu moc nepil, ale časem zase začal. Když neměl peníze, prodal její mobil, aby měl na pivo. Zklamal ji a Zuzka od něj odešla.

Od Míry získala adresu bytu, kde zrovna sháněli spolubydlícího. Byla překvapená, když jí otevřel Petr. Pomáhal jí a stali se z nich dobří kamarádi. Po čase si Zuzka pomluvila s mámou o Liborovi, ta se s ním okamžitě rozešla a Zuzana se mohla bez obav vrátit domů.
S Michalem se vídali dál a byli šťastní. Ale pouze do té doby, než se ve škole rozkřiklo, že je Míra HIV pozitivní. Zuzana se s Michalem rozešla, protože mu nemohla říct pravdu, bála se, že by ji nepochopil. S Helenou měly strach a rozhodly se jít na testy. Tři dny, kdy čekaly na výsledky, ji utěšoval a stál při ní Petr.
Měly štěstí - Míra je nenakazil.. Zuzana jela za Michalem do Brna na kolej, aby se s ním usmířila a všechno si vyříkali.

Žádné komentáře:

Okomentovat