15 června 2017

Touhy



Rok: 1999; v ČR 3/2016
Počet stran:329
Nakladatelství:Noxi

Lucka žije v bytě s matkou . Rodiče se před lety rozvedli . Matce se stal úraz a všechna její radost života vyprchala a všechny okolo jen uráží a komanduje otec už to nevydržel a odešel . Časem si zařídil novou rodinu . Bratr Petr matku taky skoro nenavštěvuje . Lucka vše podřídila matce a skáče okolo ní ,sama nemá žádný život .

Když byla matka v lázních tak za ni Lucka zajela a seznámila se se zajímavým klukem . Přijel za ni domů vyspali se společně , dal ji špatné číslo a už ji nikdy neviděl . Za pár měsíců se narodil malí Martin. Matka ji za to pěkně zatápí a trestá . Lucka dělá vše proto aby se měli dobře . Matka je s malím doma . Lucka chodí do práce a poté se o oba stará .

Otec ji pozve na lyžovačku . Seznámí se tam s hezkým Stanem a tráví společně dny . Přijede za ni i domů a volají si . Ale nemají si moc co říct . Lucka se snaží vše zvládat ale moc ji to nejde . Jednoho dne najde matku předávkovanou doma . Chtěla spáchat sebevraždu aby už nikomu nebyla na očích . Lucka neví co má dělat . Stano nemůže přijet ale pošle svého kamaráda Lukáše aby ji pomohl . Lukáš se stará o malého i o ni a je ji velikou podporou . Když přijede Stano zjištuje že opravdu k němu nic necítí . S Lukášem je vše ideální matka se také lepší . Když ale jedou k jeho rodině vúbec jim nepadne do oka . Trápí to oba . Snaží se je rozeštvat .

Matka se vrátí a úplně se změní a je zas taková jako dřív hodná přátelská dá se s ní mluvit . Lukáš je odvelen na vojnu a jejich vztah prochází zkouškou . Rodiče Lucce koupí byt po zemřelé sousedce . Pochopí že s matkou dál žít nemůže každá potřebuje svůj prostor . Do toho zjištuje že čeká dítě a koná se svatba ...



Moje hodnocení : 9/10
Další velice reálná kniha a přesně jak to v životě chodí . Kniha je starší a vidíme i jak těžké to muselo být když chlap šel na vojnu .

Žádné komentáře:

Okomentovat