13 dubna 2017

Všechno ,úplně všechno



Orig. název:Everything everything
Rok: 2015; v ČR 10/2015
Počet stran:296
Nakladatelství:Jota

Madelain je nemocná a alergická na celý svět . Je ve vakuu vlastního domu aby ji náhodou nenakazil nějaký bacil . Její otec a bratr zemřeli při nehodě a ona byla ještě malá a často nemocná .Poté ji našli alergii na vše a tak je uzavřená doma a učí se po Skype . Občas přijde nějaký učitel ale musí projít dekontaminační místností . Každý den dochází pomocnice která je jediná osoba s kterou Madelain mluví kromě své matky .

Do sousedního domu se přistěhuje nová rodina a mají syna Olieho . Začnou si psát přes internet a mávají na sebe přes okno . Pomocnice dovolí aby za ní občas přišel ale nesmí se ji dotýkat aby ji nenakazil . Madelaine začne docházet o co vše přichází a chtěla by vše vidět . S Oliem uteče na Havaj a složí ji nějaká bakterie a zkončí v nemocnici . Dostane se domů a nad vším přemýšlí a co by chtěla vidět . Až začne vidět nesrovnalosti a zjistí že matka se o ni bála a celou nemoc si vymyslela nechtěla přijít ještě o ni . Její imunita je velice malá takže na vše musí pomalu .

Moje hodnocení : 5/10
Zajímavý příběh který je na jednu stranu obyčejný a nic neříkající ale na druhou stranu ukazuje že život se má žít a né jen přežívat ve vakuu . I bolest nás tvaruje a potřebujem ji .

Žádné komentáře:

Okomentovat