26 dubna 2017

Není co ztratit



Orig. název:Runaway wife
Rok:2015 ; v ČR 10/2015
Počet stran:413
Nakladatelství:Domino

Rose opustil otec alkoholik ze dne na den její matka se z toho nikdy nevzpamatovala . Jednoho dne sní šla na procházku a užili si krásný nejlepší den v jejím životě . Druhý den šla do školy a matka byla nalezena utopená v moři . Rose zůstal dům a musela se o sebe starat sama . Brzy si našla Richarda a vzala si ho . Všechno bylo normální až zjistila že je těhotná a jemu se to nelíbilo že to narušuje jejich klid . Začala žít ve strachu . Vše se mu nelíbilo držel ji doma , občas uhodil . Stačil špatný pohled . Jednoho dne k ni přišel Frasier a hledal jejího otce který maluje . Jeho představa v ní žila několik let a upínala se k němu . Až po 7letech kdy Richard zautočil i na dceru vzala pár věcí a odjela .

Dojela do malé vesnice od kud měla pohled od Frasiera stím že ho tam třeba najde . Když se ubytovala v penzionu zjistila že její otec také v této vesnici žije a maluje . Neviděla ho asi 20let . Odhodlala se ho navštívit . Setkání ale nedopadlo moc dobře . Otec o ní moc nestál .

Další dny kdy to zkusila znovu otce obměkčila vnučka která jak se ukázalo umí velice dobře malovat . Zjistila že otec utekl kvůli jiné ženě a několik let pil tolik že si ani nic nepamatuje . Ztracil všechny možné city a je docela nesnesitelný , malá ho ale dokázala zaujmout . Objevil se tam i Frasier a děkoval ji že otce našel a ted prodává jeho obrazy . Začne se s nim sbližovat a zjištuje že i on na ní celou dobu myslel . Otec ji odpovídá na otázky a více se poznávají . Neví ale že umírá na rakovinu a moc času mu nezbívá . Společně stráví krásné chvilky . Až ji manžel dožene a ona se vzchopí a praští ho když ji chce znásilnit . Zakročí i další lidi a Richard je odvezen na policii . Frasier si vyčítá že ji nepomohl ale má dost času ji to vše vynahradit ..

Moje hodnocení : 9/10
Velice dobrý příběh který má spád a pozorujete jak hrdinka poznává a věří v sama sebe . Dotýká se vážného tématu týraných žen , špatného dětství které ovlivní celý život . Líbilo se mi jak je kniha psaná . Spojení velevážený kokot mě velice rozesmálo jelikož ho s kamarádkou používáme také .

Žádné komentáře:

Okomentovat