15 února 2017

Tisící patro




Orig. název:The thousandth floor
Pořadí v sérii:1
Rok: 2016; v ČR 10/2016
Počet stran:416
Nakladatelství:Egmont

Je New York 2118 všechno je digitální . Postavili tisícípatrovou budovu o rozloze pulky původního města . Lidé tam mají vše a jinam ani nevychází . Podle patra se hodnotí jak moc jste úspěšní a bohatí .

Watt je obyčejný né moc bohatý kluk . Setrojil ale kvantový počítač . Ale byli zákázani tak si ho nechal voperovat do těla aby ho ukryl . Díky počítači kterému říká Nadia ví o každém vše a umí se všude nabourat . Vydělává si na školu že lidem hledá informace .Leda si ho zaplatí aby ji sháněl informace o Atlasovi a on se přitom zamiluje do krásné Avery .Jenže zjistí že ta má rádá někoho jiného a vykašle se na ni .

Avery má upravenou DNA a je krásná ,dokonalá . Má adoptovaného bratra Atlase do kterého je tak trochu zamilovaná ale on cestuje po světě a už rok ho neviděla . Atlas se nečekaně vrátí . Ona randí s Wattem ale poté ji Atlas vyzná také své city tak si spolu začnou .

Rylin zemřeli rodiče a má sestru . Bydlí v nižším patře a musí se dost ohánět aby zaplatila nájem a jídlo . Začne uklízet u bohatého Corda a najde že má velice drahou drogu která stimuluje náladu . Pár mu jich ukradne a chce tim zaplatit nájem . Jenže jejího přítele Horala chytnou a zavřou . Ona si začne s Cordem a užívá si s nim bohatství ale on poté přijde na to že mu vzala drogy .

Ledy byla v létě na odvykačce kvůli drogám . Vyspala se s Atlasem a ten hned druhý den zmizel , už je to doba a ona se z toho stále nemůže dostat . Proto požádá Watta aby ho sledoval . Zkouší na něj všechno možné ale nakonec se rozejdou a ona zase propadne učinkům drogy .

Eris zjistuje že její otec není její biologický otec že tim je otec Ledy. Otec se odstěhuje a když se sejde se svím pravím tátou řekne ji že jim finančně pomůže ale nechce rozbít svoji rodinu . Eris zvyklá na bohatsví se odstěhuje do malého bytu bez peněz ,členství v klubech a nižžího patra . Nese to velice špatně . Nechce se svěřit přátelům . Začne se bavit s dívkou také z nízkého patra.Avery pořádá velkou párty a s Eris a Ledy vylezou na střechu pohádají se a Eris upadne a z výšky 4km spadne .....

Moje hodnocení : 7/10
Moc hlavních hrdinů ,5. Kdyby byli třeba 3 a ostatní okrajově popsáni jako kamarádi bylo by to lepší . Takto každý dostal jen trochu prostoru a pořádně se stejně nepředstavil . Jináč nápad to byl zajímavý a opravdu to připomíná svět Gossip girl . Jen v budoucnosti kdy lidé bez počítačů a eletriky nejsou schopni fungovat .

Žádné komentáře:

Okomentovat