26 ledna 2017

Pozlátko



Rok: 2003; v ČR 4/2016
Počet stran:237
Nakladatelství:Noxi

Ema má všechno na co si vzpomene .Bohatého manžela Karla malého syna Erika ,chůvu, hospodyni, uklízečku. Svůj volný čas tráví pouze po masážích saunách . Nechce hnout ani prstem a o Erika se stará asi 2hodiny denně a to už ji přijde příliš . Má vše a na nic si nestěžuje jenže najednou ji začne docházet že ji něco chybí a ona neví co .


Na dovolené kam se vydají potká Silvestra a ten za ni stále chodí a ona ho od sebe odhání když se ale vrátí přijde knim na večeři jako nový spolupracovním manžela . Od té doby na něj nemůže zapomenout . On ji volá a ona ho odbývá jenže pak už to nevydrží a když stejne celé dny nic nedělá tak si s nim začne . Jenže Karel začne něco tušit a Silvestr ji chce víc a víc . Až se to provalí a Ema od Karla odejde . Jenže najednou je vše jináč . Malí byt žádné hospodyně . Na dítě si ani při odchodu nevzpomene . Po čase to Silvestrovi začne vadit že nic nedělá nevaří ani nevydělává a nechce ji dávat peníze . Ona začíná být zoufalá a vidí že to opravdu nefunguje . Chce se vrátit ke Karlovi ale ten už se zařídil jináč a nechce ji . V tom ji vyhodí od sebe i Silvestr a ona nemá kam jít . S pár kuchrama jde ke svému masérovi a přemýšlí co se svím životem dál ...

Moje hodnocení : 6/10
Hrdinka mě překvapovala svím chováním . Nebylo řečeno jestli někdy pracovala ale myslím že ne .Myslela si o sobě hodně ale nic nedokázala a jen brala .Její vztah k dítěti byl také velice zajímavý .Ale příběh ukazuje že ano takto to také může být.

Žádné komentáře:

Okomentovat