20 listopadu 2016

Perfekcionistky



Orig. název:The Perfectionists
Pořadí v sérii:1
Rok: 2014; v ČR 10/2016
Počet stran:251
Nakladatelství:Bbart

Skupina holek chodí na stejnou školu když v tom zemře spolužák Nolan který každému ubližoval a holky se nedávno bavili že by mu něco provedli .Šli společně na večírek a dali mu Oxy(prášek proti bolesti který ve větší míře působí jako droga a člověk je veselí) ale jen aby byl víc sjetý zabit ho to nemohlo . Byl velice na drogu zvyklí a všichni věděli že si ji hodně dopřává.

Parker byla dřív velice oblíbená a s Nolanem chodila. Šli společně na párty a on oxy dal do pití . Jenže nevěděl že ji otec bije a má to doma dost těžké . Když přišla domů otec poznal že si něco dal a zmlátil ji tak že má po celém obličeji jizvy . Otce zavřeli a Parker ztratila všechnu popularitu a ted se snaží všem vyhýbat . Jediné koho si pustí k tělu je Julie a také psychiatr ke kterému začla docházet .

Caitlin zažívala vše co si přála až najednou její bratr Taylor spáchal sebevraždu a ona se dověděla že ho Nolan velice šikanoval až to neunes . Ničeho si vůbec nevšimla a nechápe to . Chodí už roky s Joshem a všichni předpokládají že budou pár jenže si docela začíná rozumět s jeho bratrem Jeremym .

Mackenzie je velká kámoška s Claire ale dochází ji že spolu jen soutěží . S Nolanem byla na rance a poslala mu svoje fotky a on je poté rozeslal dál . Hrale na violencelo a chce se tomu věnovat dál . Zkouší aby uspěla u příjímaček jenže se políbí s Blakem - přítelem Claire . Začnou se vídat . Ona má vyčitky ale on ji řekne že se s Claire rozešel a vždycky chtěl jen ji . Po zkouškách zjištuje že to byla jen Clairina taktika jak ji rozhodit aby neuspěla .

Ava žije s otcem a jeho novou ženou která ji nemá rada . Její matka zemřela .Chodí s Alexem . Nolan o ni rozšiřoval pomluvy že se vyspala s půlkou školy .

Julie žije pouze s matkou . Dřív bydleli v Kalifornii a měli vše poté ale přišla sociálka a byli nuceni se odstěhovat .Její matka nedokáže nic vyhodit a jejich dům se hromadí zbytečnostmi . Baví se jen s Parker a ani té dlouho nedovedla řici kde a jak bydlí . Parker ji přiměje aby zašla za psychiatrem . Ashley zjistí kde a jak žije a řekne to celé škole a vyhrožuje ji že timto to ještě nekončí že nebude mít nic .

Holky se spolu začnou bavit a když je Nolan nalezen mrtev bojí se že za to mohlo oxy. Pitva ale prokáže že byl otráven kyanidem .Všichni jsou vyslýcháni a hodně lidí řekne že vidělo Avu jak s nim na večírku jde na horu . Podezřelé jsou všechny každá měla motiv . Když učitel Granger po Avě vyjede začnou mít holky podezření . Jde schválně do jeho domu a má počítač plný zpráv kde mu Nolan vyhrožoval a půlka děvčat posílá erotické fotky . Alex viděl Grangera něco kopat na zahradě . Holky se tam proto v noci vypraví ,vloupají se a přetáhnou všechny data z počítače a na zahradě najdou flešku která patřila Nolanovi . Jdou s tim na policii a ty jim oznámí že Granger byl v noci zabit a oni byli viděni u jeho domu ...

Moje hodnocení : 8/10
Je tam podobnost s Lhářkama ale nemá to na ně . Jsem zvědavá kolik to bude mít pokračování zatim to má 2díli .

Žádné komentáře:

Okomentovat