18 května 2016

Máma pro Veroniku




Rok:2001 ; v ČR 2008
Počet stran:318
Nakladatelství:Noxi

Překvapivě se kniha odehrává v Praze . Marie žije 10let v manželství které ji nevyhovuje a manžel ji občas propleskne . Musí vždy čekat v 6 s večeří jináč je zle . Nemůže mít svůj názor . Začne se bouřit ale jsou z toho dvě nalomená žebra . Pracuje jako zdravotní sestra a je přesunuta na kojenecké oddělené . Několik let se léčila s neplodností a hrozně touží po miminku tak je to pro ni velice bolestné . Jednoho dne jim ale zemře pacientka a ona ještě předtim se seznámí s jejím manželem Vládou . Všechny její smrt zasáhne . Vláda si s Marii přijde promluvit a padnou si do oka . Několikrát na sebe nenávazně narazí a ji se líbí jeho malá dcera Veronika .

Marie odejde od manžela a najde si malí byt . Manžel ji ale pronásleduje a nechce aby od něj odešla . Vláda ji poskytne azyl aby ji nenašel . Začnou se sbližovat . Zjistí že ani jeho manželství nebylo tak idilické . Začne Veronice nahrazovat maminku a když ji sama řekne mámo je Marie na rozpacích . Vláda chce aby u nich bydlela ale ona se bojí po předešlé zkušenosti . Je mezi nimi pár neschod . Problémi se sestrou , kamarádkou a manželem co nechce přistoupit na rozvod . Ale zjištuje že je těhotná a celou dobu byla chyba na druhé straně . Nastěhují se spolu do domu a ona má konečně pořádného chlapa i děti které si přála ..

Moje hodnocení : 8/10
Tana píše příběhy ze skutečného života a tak jak to opravdu tady v evropě chodí . Vždy mě její příběhy dostanou . Obdivuju že žena vydržela v manželství takovou dobu . Ale v knize vidíme všecho dnešní doby . Po čase ikdyž se snažíme jakkoli bud všechen čas trávíme v práci nebo povinostmi a nezbyde nám na nic čas ikdyž sme si říkali že takový mi nikdy nebudem .

Žádné komentáře:

Okomentovat