21 ledna 2016

Sto jmen




Orig. název:One hundred names
Rok: 2011; v ČR:2013
Počet stran:319
Nakladatelství:Bbart

Kitty je novinářka a její šéfová Constance právě umřela na rakovinu . Časopis který založila chce udělat poslední památné číslo ale neví co přesně tak napsat . Kitty byla dobrá redaktorka ale před pár měsíci šla do televize dělat reportáže , a díky jedné dost ublížila jednomu muži který ji dal k soudu . Nikdo ji nechce zaměstnat a lié ji nážou všemožné ohavnosti na dveře .

Constance se Kitty svěřila že chtěla požádat autory které už dlouho nepublikují o povídky které nikdy nenapsali ale toužili o tom . Pošle ji domů pro obálku nadepsanou Jména ale než se s ní Kitty vrátí Constance umírá a ona přemýšlí kdo ta 100jmen v obálce může být . Začne je všechny obvolávat . Někdy s ní nechce mluvit a někdo se s ní sejde . Vypráví jim o životě a ona neví jakou souvislost by lidé mezi sebou měli mít . Bridget je zajímavá duchodkyně . Eva nakupuje dárky profesionálně ale nejdříve chce toho člověka poznat . Mary rose češe lidem vlasy v nemocnici a snaží se jim rozjasnit den . Archie je zahořklí , zabili mu dceru a on zmlátil kluka o kterém si myslel že to udělal a zkončil ve vězení . Ambose má ráda motýli a má vadu na kráse . Jerek přišel o vše a chce vyhrát rekord v ujeté vzdálenosti na šlapadle .

Poslouchá všechny lidi a nedává ji to nic spozumitelného co by je spojovalo . Až přijde na to že Constance chtěla ukázat že každý je zajímavý .. Se všema podnikne výlet díky kterému každý pochopí jaký je a Kitty napíše skvělí článek ...

Moje hodnocení : 8/10
Opravdu kniha která mě bavila , přečteno za jedno odpoledne a která mě strašně vtáhla do děje a to se mi do ní moc nechtělo . Ikdyž tam nebyla nějaká velká lovestory ale důležitější byli věci na pozadí a točilo se to okolo práce a života samotného bylo to strhující a knihu budu velice doporučovat .Po S láskou Rosie toto byla nejlepší kniha od Cecelie .

Žádné komentáře:

Okomentovat