25 prosince 2015

Dárek z pravé lásky




Rainbow Rowell - O půlnoci (3body )
Mag se seznamuje s Noelem . Tráví spolu čtyři silvestry kdy ho vždy varuje před jídlem které obsahuje spoustu alergenů které mu vadí . Před několika měsíci se Noel odstěhoval a ji chybí . Poslední rok se konečně nemusí dívat jak líbá jinou a políbí ji .

Kelly Link - Dáma a liška (1bod)
Mirinda tráví každé vánoce u své kmotřenky . Má velikou rodinu . Uvidí za oknem pána a mluví s ním . Každý rok ho vyhledává a mluví s ním . Nechce jít dovnitř . Když se osamostatní přišije mu kus látky který ji loni dal a chce aby s ní šel dovnitř . Nemůže . Objeví se jeho žena a přenechá ji ho .

Mall de la Pena - Andílci ve sněhu (6bodů, hodně vánoční atmosféra, připomnělo mi to trochu GG)
Shyi studuje v New Yorku ale pochází z Mexika . Nemá žádné peníze a hlídá svému šéfovi byt i s kočkou . Zastaví se u něj sousedka a spřátelí se . Oba uvězněni v domě při sněhové bouři . Povídají si a pokukují po sobě .

Jenny Han - Najdeš mě podle Polárky (4bodů)
Natty je asiatka a otec ji jako malou vložil santovi do saní a ona žije na Severním polu . Tráví všechen čas s elfama a pomáhá s dárkama pro děti . Když na vánoce pomáhala santovi políbila Larse nikdo ji to ale nevěří . Je zakoukaná do nejhezčího elfa ten ji ale nechce . Sežene ji adresu na Larse aby za nim mohla odejít .

Stephanie Perkins - To je Yulský zázrak Charlie Browne (5bodů)
Marigolda žije s matkou a mají byt plný krabic že se tam sotva vejdou . Okukuje prodavače stromků a ten ji pomůže stromek přinést domů a uspořádat to tam aby se tam vše vešlo .

David Levithan - Váš záskok za santu (7bodů)
Hodně vánoční , líbilo se mi že chtěli zachovat kouzlo vánoc pro malou sestru . Connor poprosí svého kamaráda aby se přestrojil za santu a přišel večer k nim domů aby jeho malá sestra mohla stále věřit na Santu a měla kouzelné vánoce .


Holly Black - Krampuslauf (2body)
Holčina slaví v průvodu mikuláše poté uspořádá v karavanu párty k silvestru . Kluci se poperou a ona se zamiluje do čerta .

Gayle Forman - Cos to sakra provedla , Sophie Roth ?(3body)
Sophie nikam nezapadá . Chodí na vysokou a seznámí se s Rusllem a stráví spolu den v kavárně nad koláčem .

Myra McEntire - Kyblíky s pivem a jezulátko (2body)
Hrdina provede neplechu kde může . Naskytne se mu příležitost pomoct s představením a kvůli holce co se mu líbí to udělá a získá si tim u všech body .

Kiersten White- Vítejte ve vánocích , CA (10bodu)
Tento příběh byl nejlepší a skrýval tajemství a nelehkou minulost . Uvítala bych knihu bud o tom co bylo předtím a nebo potom :) Holčina žije s matkou u jejího přítele a pracuje v restauraci kam přijde nový kuchař a ten umí každému udělat jídlo přesně podle jeho gusta . Městečko se jmenuje Christmas a celý rok si tam můžete užívat vánoční atmosféru .


Ally Carter - Betlémská hvězda (10bodů)
Další příběh který bych uvítala kdyby se rozvedl a vystačil na samostatnou knihu :) Dvě holky si vymění letenku a každá se ocitá někde jinde . Lidye jede do malé vesnice a vydává se za Islandanku na výměném pobytu . Zamiluje se do aktivní babičky která ji ukáže co je to být štastná .

Laini Taylor - Dívka , která probudila snílka (1bod)
O zvláštní komunitě lidí kteří žijí na ostrově.



Moje hodnocení 4/10
Čekala jsem láskou nabyté příběhy,o rodinách jak slaví štědrý den a všichni se sejdou a vypráví si . Nové páry , manžele, děti ale do jsem tam skoro celou knihu nenašla .Dost mě kniha zklamala . Ale obal který je i na povrchu vystouplí je překrásný . Příběhy na konci knihy když jsem už byla dost znechucena knihu zachránili :) Snad bude takovýchto knih od více autorů vycházet více . Dobré to číst o vánocích ale ůplně vánoční atmosféru to do mě nevehnalo :(

Žádné komentáře:

Okomentovat