13 srpna 2015

Oranžová je nová černá




Piper je po škole a má chut cestovat a zažít nějaké dobrodružství . Zaplete se s Norou , mají spolu románek až zjistí že Nora pašuje drogy a peníze a tak občas Piper nějaké peníze doveze dealerovy. Jenže vše se provalí a Piper jde k soudu . Líčení se táhne několik let až je verdikt vyřčena Piper jde na 15měsícu do vězení s mírnou ostrahou . Danbury v New Yorku.

Její přítel Larry a rodina ji často navštěvují . Každý ji posílá knihy , dopisy a podporuje ji . Ve vězení je hodně mimo a vůbec neví jak to tam chodí . Každá žena ji začne pomáhat a radit psaná i nepsaná pravidla vězení . Ze všemi se spřátelí a tvoří rodinu . Popisuje nám všechny možné svátky a akce které se slaví a každodení život .

Než má být propuštěna začne soud s dalším člověkem který do toho byl zapletený , ale kterého ona neznala . Je vozena z jedné věznice do druhé a čeká . Potká Noru a její sestru . Je na ni za to vše naštvaná , ale poté jsou jediný spojenci které v novém vězení má . Její trest uteče a ona se v bezpečí vrací ke svému snoubenci ...




Moje hodnocení : 9/10
Mám ráda autobiografie o nelehkých osudech . Bylo to psáno živě , uvěřitelně . Občas mě zaráželo co vše o vězení prozradila . Například o kradení jídla a cestě k jezeru . To by mohlo vyvolat problém si myslím . Piper měla hodně velké štestí že narazila na věznici kde se neprali a bylo to vše v klidu . Kdysi jsem viděla reality show z prostředí Las Vegas vězení a tam to tedy žádný med nebyl . Což také vidíme když Piper přesunou a ona touží se vrátit do Danbury . Přesně vidíme že za každou blbost a nerozvážnost kterou uděláme jako mladí mužeme v později pikat . Podle knihy se točí i seriál který má už 3 řady . Podle mého to asi nebude hodně věrohodné a neplánuji se na něj ani podívat .

Žádné komentáře:

Okomentovat