17 července 2014

Jen jeden den




Rodiče Allyson a její kamarádce Melise zaplatili zájezd po Evropě . S dalšími studenty a průvodkyní jezdí po městech a poznávají kouzlo starého kontinentu . Melisa Alyson navádí at snimi jde do hospody a nebo si užívá , ale ona chce být na pokoji a koukat na filmy.Na závěr jejich pobytu se Allyson rozhodne ostříhat jako Lulu (filmová herečka) . Jede s Melisou do Londýna . Jdou na Shakespeare který má divadlo které není na prknech , ale různě v přírodě se pohybující . Zalíbí se ji Williem . Sledují ho a promluví s nimi . Allyson se rozhodne sním na den odjet do Paříže . Vše je krásné a romantické . Narazí na hodně holek . William , ale mlčí a neříká co pro něj znamenají jen jedna . Cintia - barmanka u které si nechají zavazadla . Když se stmívá vloupají se do atelieru a přespí tam . Večer se samozřejmě pomazlí a ona na jeho polibky nedovede zapomenout . Ráno nikde William není a ona neví co má dělat . Hledá ho . Pomocí průvodkyně ,které zavolá do Anglie ,se dostane na nádraží a zpátky do Londýna kde na ni čeká Melisa a jedou zpátky do Ameriky.

Obě holky nastoupí na vysokou a jejich přátelství stojí čím dál víc za nic . Rozděluje je vzdálenost a rozdílnost jejich povah . Allyson stále myslí na Williama . Snikým se nebaví . Je stále zalezlá a škola ji moc nejde . Učitelka ji pomůže aby změnila předměty. To se Allyson bojí jelikož její rodiče s ní chtějí mít lékařku . Zvolí si keramiku a čtení na hlas Shakespeare . Při hodinách se seznámí s Dee , velice chytrý kluk. Pomáhá ji se školou a stanou se z nich dobří přátelé .

Škola končí a rodiče nejsou spokojeni s jejími výsledky. Když jim řekne že nechce být lékařka je to ještě horší . Rodiče s ní nemluví . Najde si brigádu mytí nádobí a jde na kurz francouzštiny . Podaří se ji sehnat tolik peněz aby si mohla zaplatit letenku do Paříže a na konci léta vyjede hledat Williema . Hledá a zkouší úplně všechno . Jede i do Holandska kde by měl mít rodiče. Najde jeho bývalou , ale u té nepochodí . Až ji konečně někdo nasměruje zpátky a za dveřmi se skrývá William ...

Moje hodnocení : 5/10
Čekala jsem letní romantiku během jednoho dne . Romantika během jednoho dne se stane , ale další stránky jsou takové utrápené . Vzepřít se rodičum a jet utratit všechny ůspory za jeho hledání mi přijde na hlavu . Blbka co si myslí že na ni chlap bude rok čekat. Čekala jsem tedy více když je kniha od Yoli a je docela dost vychvalovana . Všechny postavy jsou jen tak okrajově popsané.

Žádné komentáře:

Okomentovat