17 června 2014

Šachovnice bohů




V blízké neurčené budoucnosti je svět jiný než ho známe , po několika epidemiích je lidstvo už v menším počtu.Hranice se rozpadli a vznikla jedna republika a několik dalších menších osad kde není bezpečno , je tam násilí , zbraně .

Ve vyspělé republice jsou vojáci kteří chrání všechny kolem sebe . Každý občas musí mít čip kde je o něm uplně vše napsáno .Všude možně jsou rozmístěny čidla a pokaždé když kolem nich člověk projde zaznamená ho to . Čip také obsahuje gps takže se dá každý vždy najít . Platí dost přísná pravidla . Mají antikoncepční čip , o početí rozhoduje země . Musí se k sobě genově hodit .

Mae je voják , její přítel byl zabit v boji . Na pohřbu napadne za špatné řeči jinou ženu a za to dostane trest , že nesmí nosit uniformu a musí dělat ochranku Justinovi . Nejdřív to nerada slyší , ale poté to není tak špatné .

Odjede do Panamy a vyspí se s náhodným mužem v baru . Druhý den zjistí že je to Justin pro kterého jela . Musí ho přivést zpátky do své země . On něco proved a byl vyhoštěn . Ted má šanci vše napravit . Vezme sebou Teresu , dceru svého známeho a chce pro ni lepší budoucnost . Teresa je velice chytrá a brzy se vše naučí a zapadne mezi jiné studenty .

Mae a Justin vyšetřují náhodné vraždy které se vždy odehrají za úplnku . Jezdí a pátrají , vyslýchají všechny a některé střípky jim stále chybí . Zjištuje že všichni měli dokonalé geny a byli 27nebo 28let staří. Jako kdyby někdo upravil jejich geny a ted je vraždil . Mae také zjistí že ona je geneticky upravená .

Mezi Mae a Justinem je přitažlivost ,ale snaží se ji popřít . Justina stále v hlavě doprovází dvě vrány . Radí mu co má dělat . Zjištuje že byl Bohem Odinem vybrán do svích služeb.

Moje hodnocení : 5/10
Mám hrozně ráda Richelle ,ale nemám ráda příběhy o budoucnosti kdy existuje svět jináč než ho známe a jsou věci které si nedovedu představit . Ale knihu jsem si koupila a říkám zkusím to třeba překvapí . Kniha má 540stránek takže pěkná bichle . Vůbec jsem se nemohla začíst ,přišlo mi že tam některé věci byli málo vysvětleny . Třeba v pokrevních poutech pokaždé připomínají děj z minulých dílů tady sme se setkali s tolika novými funkcemi a věcmi a žádné vysvětlení . Samotný příběh dvou hlavních hrdinů není špatný ,oba mají co do sebe . Mě se jen nelíbilo pojetí a vysvětlení příběhu :(

Žádné komentáře:

Okomentovat