14 června 2014

Bez naděje






Sky je adoptovaná a žije u matky Karen . Karen má jiné nároky na život než ostatní . Žádná televize, internet , telefon. Má nejlepší kamarádku Six . Nechodí ani do školy a učí se doma . Přemluví Karen aby ji na poslední ročník přihlásila do školy a ona mohla poznat jaké to tam je a připravit se na vysokou. Představuje si jak se Six prožije super pololetí .Jenže Six dostane nabídku jet do Evropy studovat . Sky je rozhodnutá se se školou sama poprat. Jako dárek na rozloučenou dostane Sky mobil s kreditem aby si mohli tajně psát .

Six si stále k sobě zve kluky a mazlí se , Sky to dělá také , ale se žádným nechce nic víc ani snimi chodit . Nic při líbání ani mazlení necítí . Seznámí se s Holderem .Najednou cítí motýlky v břiše a ono popisované šimrání . Začnou na sebe narážet všude . Six ji řekne že má špatnou pověst . Sky Holdera potká když jde běhat a začnou se spolu bavit . Oba po sobě touží . Karen jezdí na víkendy pryč a tak je Holder u nich . Svěří se mu o pocitech který s klukama má a on chce aby s ním to cítila a tak vše chce prodloužit .

Sky vyhrabe doma starý náramek a vezme si ho . Když ho Holder uvidí strašně ho to rozzuří . Sky se sním nesnaží sblížit a on sní také ne . Trvá to měsíc než se u ní objeví a udobří se . Začnou společně chodit . Holder u ni usne a řekne ji Miluju tě Hope .Sky je nervozní o které holce to mluví . Ráno se ho ptá a on že žádnou Hope nezná .

Karen najde mobil a Sky ho zabaví . Dostane zaracha a poruší ho . Holder s ní potřebuje mluvit . Svěří se ji že jeho sestra Lesslie spáchala sebevraždu . A tajemství okolo oné Hope . Svěří se ji že když byl malí měl kamarádku Hope ,která často brečela kvůli svému otci . Hráli si spolu a byli nerozluční jenže jednoho dne přijelo auto a Hope zmizela . Media toho byla plná ,ale Hope nikdo nikdy nenašel . Holder byl často vyslíchán na policii ale žádné stopy . Holder si to vyčítal že měl malou Hope zachránit . Jemu i sestře jako kamarádky chyběla a on se rozhod že ji najde . Sky vše zapadá do sebe . Určité útržky svého dětství si vybavuje .

Sky se rozčílí a s Holderem odjede . Jedou se podívat kde Sky vyrostla . Nikdo v domě není a tak jde dovnitř do svého starého pokoje a vybaví se ji všechny její traumatické vzpomínky . Otec ji po smrti matky (umřela při autonehodě) začal znásilnovat . Odjedou do hotelu a oba jsou z toho zděšeni . Druhý den tam jedou znovu . Potkají otce Sky . Hned ji pozná . Jdou si domů promluvit . Otec se přizná že hodně pil a jednou se probudil a cítil že udělal něco špatného a pak už to nemoh zastavit . Přiznal se že znásilnoval i svoji sestru a poté když odjela tak sousedku - Lesslie - sestru Holdera.Otec všeho strašně lituje . Zavolá na policii sebevražedný kod a obrátí proti sobě zbran . Sky i Holder jsou zděšeni . Utíkají zpátky do hotelu . Aby ze sebe dostali bolest rozdají si to .

Druhý den odjíždějí zpátky ale neví co dál. Karen ji unesla a né že si ji vzala z dětského domova . Doma se setkává s Karen a ta ji vypráví příběh a ji vše začne do sebe zapadat . Karen byla mladší sestra jejího otce . Rodiče jim zemřeli a on se musel o ni starat a nemel moc radosti v životě tak začal pít a začal ji znásilnovat . Ona pak utekla a když se dověděla že má dceru a pozorovala ji . Věděla že musí provádět to samé . Udělala vše proto aby ji zachránila . Chtěla ji to jednou říct , ale nejdřív ji chtěla vychovat . Tim prolomí že i její odříkání techniky není také tak silné -jen ji chtěla před vším uchránit . Sky Karen odpustí . Ted ji jen čeká se s tím vším sama vypořádat . Ale po boku Holdera to půjde snadno .



Moje hodnocení : 10/10
Má první přečtená kniha od Yoli . Kniha je velice úspěšná a nedělala jsem si u ní velké naděje , ale příběh vás pohltí a překvapí. Opravdu jsem nečekala že za obalem se bude nacházet tak silný příběh . Ráda si koupím i Ztracenou naději z pohledu Holdera .

Žádné komentáře:

Okomentovat