06 května 2014

Kukačka




Marie žije na ulici . Chrání ji mafián Teo . Nezná svého otce. Muže kterého poažovala za otce ji ve 12opustil a tak matka začala krást až se pokusila vyloupit banku a šla do vězení . Marie šla do pastáku z kterého utekla , poté k pěstounúm od kterých také utekla až zkončila na ulici . Pro Tea kradla , nechtěl aby se s ní stala prostitutka .

Marie krade v divadle a najednou ji Helen Kingová , majitelka sítí benzínek po celých státech unese .Vysvětlí ji svoji situaci . Helen má dceru Pamelu . Umírá v nemocnici na rakovinu . Jenže Helen uzavřela fúzi s Arronem Collinsem , movitým podnikatelem , že si Pamelu vezme a svoje obchody spojí. Nešlo o lásku . Ted je obchod ohrožen . Chce po Marii aby se nechala přeoperovat , není to tak těžké , obě si sou docela dost podobné , a vydávala se za Pamelu . Když vše dopadne dobře dostala 8miliard dolarů a bude si moct dělat co chce .

Marie nemá žádnou budouctnost a tak souhlasí. Podstoupí plastiku . Helen ji strašně střeží a moc věcí ji neřekne . Marie se dozvídá že Pamelu nikdo moc neměl rád . Byla to nafoukaná snobská děvka . Vyžírá si vše co pravá Pamela natropila . Aby se záměna neprovalila řekne že ztratila pamět . Seznamuje se se svím snoubencem Arronem a přeskočí mezi nimi jiskra. Co měl být nevinný obchod se stává pravá láska . Vidí tu změnu kteoru Pamela podstoupila a přijde mu to stále divné . Je ostražitý.Ale vidí nevinost v jejích očích . Začne ji důvěřovat a jejich láska jen kvete . To se nelíbí její nové matce Helen . Bojí se že se něco provalí a tak ji velice střeží .

Seznámí se se svím otcem . Přizná se ji že Helen podváděl a ji napadne jestli ona nemůže být jeho dcera , ale myšlenku zapudí . Nastane den D a koná se svatba . Všichni jsou nachystáni a Marie se rozhodne říct Arronovi pravdu . Ten beze slov odchází . Helen druhý den spáchá sebevraždu . Marie jde na policii a ke všemu se přizná . Jde za policistou Kingem . Manželem Heleny a zjištuje že opravdu je otec nejen Pameli ale i Marie . Nastěhuje se k němu . Koná se soud a Arron po ní nechce žádné odškodné , ale nabídne že by si veřejně prospěšné práce mohla odpracovat u něj v nadaci na ochranu přírody. Nastoupí tedy do zahradnictví a sází kytky. Arron ji tam navštívi . A i přes bolest kterou cítí , ale i po měsících nedokáže uhasit zjištuje že ji nadále miluje . Jenže to nemají jednoduché, novináři je všude pronásledují . Marie to neusnese a uteče . Arron ji najde a nechce ji už pustit . Rozhodne se i přes odpor jeho rodiny si ji vzít a už ji nepustit . Otec chce aby si dodělala školu . Po matuře zjištuje že je s Arronem těhotná.



Moje hodnocení : 6/10
Kniha mě zaujala hned svou obálkou když jsem si přečetla anotaci věděla jsem že kniha musí bejt moje . Téma bezdomovci nikdo ještě neotevřel .Jenže to nebylo takové jaké jsem čekala . Novodobá popelka . Marie stále brečela ,snad na každé stránce . Ano at projeví své city , ale brečela snad kvůli každému pohledu . Měla bejt vděčná že dostala šanci na lepší život a otec s Arronem se ji ujali . Kniha má 560stránek . Kniha je vyprávena z obou pohledů . Marie i Arrona . Nevím co je to dnes za modu !!

Žádné komentáře:

Okomentovat