27 dubna 2014

Ohnivé srdce




Sestra Sydney mladší Zoe přišla také na školu aby se zaučila ve svých schopnostech a byla nápomocná Zoe. Jenže ji je spíše ke zlosti . Sydney si stále musí vymýšlet nějaké výmluvy proč jde za učitelkou T. . Učitelka ji dává aliby a omlouvá ze školy vždy když potřebuje .Zoe je , ale podezřívavá.

Sydney stále tají svůj vztah s Adrianem . Kradou si chvilky kdy můžou být spolu sami . Píší si přes tajný telefon .

Sydney je uvedena do čarodějnického covenu . Podstoupí uvítací rituál . Dozví se o ženě kterou kousl Strigoj ale její krev jim nechutnala . Chce se s ní setkat . Podaří se ji to a žena ji přivede na hodně myšlenek .

Královna Lissa povolává Adriana na tajnou ryhclou misi . Žena proměnila svoji sestru Olivii ze Strigoje zpátky na člověka . Přijíždí k ní rychlá výprava a vyptávají se co a jak proběhlo . Chtějí její krev aby ji mohli zkoumat a vymyslet látku která by všechny před strigoji chránila . Adrian použije hodně éteru aby krev ochránil a Olivii pomoh.

Eter ho zmáhá . Jeho deprese jsou čím dále víc nezvladatelné . Jde k doktorovi a doví se že svým chováním chvíli maximálně štastný a následný pád do hlubin temnoty , trpí maniodeodepresí . Předepíše mu prášky . Během pár dní mu začíná být lépe , ale přestává cítit eter. I Jill si toho všimne že už mu nevidí do hlavy.Adrian , ale mlčí.

Sydney příde na to jak by se dalo zrušit tetování alchymistů . Vyrobí ingoust a požádá Trey aby se nechal potetovat .

Adrian musí ke dvoru . Jede s ním Sydney i Neil .Potřebují aby udělala nějaké věci se vzorkem krve od Olivie . Najednou se tam objeví Abe (otec Rose) chce jim pomoct. Řekne že jim sežene co bude potřebovat. Sydney se rozzáří . Nechá na seznam napsat i věci co potřebuje pro svoje experimenty a neví kde je sehnat .

Sydney se pohádá s Adrianem , nejdříve když v restauraci narazí na skupinu kluků a ty ji řeknou že dřív se Adrian zůčastnil akce kdy nějakou holku zdrogovali a poté s ní pili krev . Následně když je potřeba Adrianova pomoc eteru a on se přizná že bere prášky a eter ztratil . Sydney štve že ji to neřek . Sydney vyrobí z krve ingoust který by měl chránit před zabitím strigojem.Začíná hádka kdo si nechá vzorek aplikovat . Vyhrává Neil .

Jejich čas na královském dvoře je u konce a jedou zpátky na letiště . Jenže je chumelenice a není vidět na krok. Sydney dostane smyk a nabourá . Pro auto si přijede odtahovka a oni jsou na pár dní uvíznutí v motelu . Sydney celý čas tráví s Adrianem v posteli a vyspí se s ním .

Otec Sydney jim oznámí že se bude s matkou rozvádět chce aby Sydney a Zoe se dali na stranu otce . Sydney se vzbouří a nechce být na jeho straně . Chce aby Zoe mohla mít normální dětství a mohla být s matkou.

Sydney zkusí na Trey kouzlo aby zjistila jestli ingoust funguje . Naučí se tetovat a s další vrstvou ingoustu pronese kouzelnou větu . Zakáže mu mluvit o Angeline . Jenže Trey o ní začne mluvit . Tim zjištuje že kouzlo bylo narušeno a ona by mohla zrušit alchymistické tetování a osvobodit alchymisty .

Neil chce zjistit jestli jeho tetování má také ten správný učinek . Zjistí kde jsou strigojové a se Sydney a Eddie odjedou do Los Angeles . Začnou bojovat se Strigojem , ale podcení se a bitva se docela zvrtne . Zničeho nic se tam objeví Angeline , Jill a Trey a pomohou jim . Jill políbí Eddiho . Zjistí že toto tetování také fungovalo a mají radost .

Vrací se zpátky a Adrian dostává zprávu že Lissa sehnala všechny potřebné hlasy pro to aby zrušili zákon s počtem rodiných příslušníků pro usednutí na trůn . Ted jen musí proběhnout oficiální hlasování . Adrian je rád že Jill bude v bezpečí , ale zas jejich mise by byla ukončena a on by byl odloučen od Sydney .

Markus příjíždí z Mexika a dávají se sraz u profesorky T. Na poslední chvíli Sydney přijde sms že sraz se přesouvá jinam . Nedojde ji hned že sms přišla ze ztraceného tajného telefonu Adriana který už pár dní nemůže najít . S Neilem jedou na smluvené místo a vidí že stoupli do léčky . Restaurace je potemnělá . Začnou utíkat . Zjistí že je to otec Sydney a Zoe a další alchymisti . Chtějí ji zatknout . Vydá se jim na pospas . Nikdo nic netuší kde je . Sama Sydney je omámená a dlouhou dobu o sobě neví . Když se probudí tak je nahá v temné místnosti . Chtějí ji převychovat . Ona nechce spolupracovat . Adrian vysadí prášky aby ji moh pomocí snu najít , ale stále ji nenechází . i Profesorka zkouší různá kouzla , ale stále nic . Cítí že je na živu , ale nemůžou se s ní spojit . Jill přijede hlídat jiná alchymistka Maura ...

Moje hodnocení : 8/10
Hodně lidí knihu hodnotilo jako nudnou . Stále jsem čekala kdy ta nuda přijde a nic . Pro mě záživný příběh o lásce který vyvrcholil tak jak jsem nečekala a nahrál ději na budoucí dva díli :)Nejsem typ co by miloval nějaké knižní hrdiny takže nějaký tábor a rozplývaní se nad Dimitrijem a Adrianem u mě nečekejte . Hrdina jako hrdina . Kniha je vyprávena z úhlu Adriana i Sydney. Nemám moc ráda takto psané knihy , ale zde mi to vůbec nevadilo a mělo to velice dobrý pohled na celý příběh .

Žádné komentáře:

Okomentovat