22 dubna 2014

Dům v Bretani




Marta žila přes 30let s politikem Vladimírem Železným ,s kterým má dva syny . Pracovala v nakladatelství , Založila společnost Franze Kafky. S Vladimírem se rozvedli a odjela do Francie. V Bretani se ji zalíbilo a tak si tam koupila starý zámek . Postupně stavení a přilehlou zahradu renovovala a seznámila se s mužem který ji očaroval tak že si ho do roka vzala .Pořídili si slepice , ovce, zvali všechny možné hosty na večeře a návštěvy.

Vypráví o renovaci , všechny možné historky které se stali až po to když sídlo mělo tolik ložnic že se určité části rozhodli pronajímat . Chtěla znovu obnovit přátelství mezi čechy a franzouci a tak nabízí umělcům u sebe pobyt. Každého u ní políbí můza a maluje , skládá . Projekt se podařil a funguje nadále .

Fotky jejího sídla a o nadaci kterou založila si můžete přečíst zde .

Moje hodnocení : 10/10

Pani Martu neznám , ale někdy před půl rokem byla i s knihou v pořadu Show Jana Krause . Ve svém věku s ní tryskala energie a byla velice příjemná a zaujmula mě . Knihu jsem si sehnala a je přesně taková jaká byla ona . Plná života a pohody . Není to deník ani román spíše jen vyprávění různých zážitků , ale chytlo mě to a četlo se to samo a rychle.

Žádné komentáře:

Okomentovat