10 března 2014

Druhá




Alena je 7let vdaná za Roberta . Mají spolu dvě malé děti . Robert pracuje celé dny ve firmě , domů chodí utahaný a pozdě. Alena bývala skvělou šéfkuchařkou ale vyměnila to za děti a domácnost. Celé dny tráví s dětmi a čeká až Robert přijde domů .

Netuší ale že Robert se schází už 3roky s Danielou. Ta si myslí že se rozvádí a že jeho žena je hysterka . Má ji jen na sex ale to ji nedochází . Když na něj uhodí že chce být s ním . Vykrucuje se z toho.

Malí Šimonek spadne ze židle a Alena s ním rychle jede na pohotovost . Zjištují že má nádor na mozku . Alena a Robert jsou vedle sebe silní a velice se podporují . Robertovi dojde že rodina je pro něj nejvíc a s Danielou to ukončí . Ta se z toho hroutí a celí svět ji připadá zbytečný . Robert najednou chodí domů včas , věnuje se dětem a Aleně se zdá vše úžasné .Jenže začne nový rok a je vše jako dřív . Robert není doma a když už přijde zavírá se v pracovně . Všechny Aleniny prosby otáčí a dělá z ní špatnou ženskou . Vyčítá ji že po dětec přibrala . Alena se seznamuje s Danielou v butiku s oblečením . Jdou na kafe a padnou si do oka. Domluví se že by společně mohli cvičit . Daniela si myslí že je to ona Robertova manželka ale neví nic jistě a Alena ji je velice sympatická tak mlčí , ale vevnitř ji to hrozně užírá .

Když Robertovi Alena oznámí že bude chodit cvičit nelíbí se mu to. Cvičit začne a s Danielou si rozumí čím dál více . Robert si nechá doma telefon . Jde mu ho odvést a zrovna mu písne sms . Od nějaké Mišky jak se na něj večer v prádelku těší . Jde za ním do kanceláře a zrovna Robert s Miškou telefonuje . Vše se ji potvrdí a on blekotá a volá Mišce že je konec . První týdny se Robert snaží aby mu Alena odpustila jenže za pár měsíců je vše tam kde bylo předtím.Hrozně se trápí až přijde pozdě , vymlouvá se na poradu . Alena volá jeho kolegyni a ta říká že žádná porada nebyla . Aleně je vše jasné a Roberta vyhazuje z domu .

Daniele se svěřuje své matce o tom co provedla a je ji velice líto Aleny. Navrhuje ji aby Alena s dětmi přijela k jejím rodičům na venkov a tam si odpočinula . Alena si její rodiče zamiluje a rozhodne se nedaleko koupit barák a začít znova . Baráček zrenovuje a zařídí si podle svého . Děti Aleninu matku milují a stane se pro ně velikou oporou . Robert ji ani dětem vůbec nevolá a nemá o ně zájem. Děti jdou do školy a školky a Alena si chce najít práci .

Zabloudí do místní hospůdky a s majitelem Erikem si padnou do oka a ona mu celou restauraci promění k nepoznání a zvednu mu o více než půlku tržby . Při odpolední kávě na terase s Danielou se najednou objeví Robert . Pohádají se a Robert prozradí že s Danielou spal . Daniela ji vše vysvětluje a Alena to chápe a svádí vinu pouze na manžela . Ví že Daniela si prošla velkou bolestí a dost velkou změnou sama sebe . Domluví se že už o tom nikdy nebudou mluvit . Alena si prochází bolestí neví kolik milenek měl a vlastně proč ? Co mu vadilo ? Daniela tvrdí že nešlo o ni ale o něj . Musí si stále dokazovat že je king . Blíží se vánoce a ona si začíná rozumět s Brano , bratrem Erika . Je doktor a pomůže malému . Zajiskří to mezi nimi a celá rodina i s Danieli rodinou slaví společně vánoce .


Moje hodnocení : 8/10
Kniha je psaná velice reálně a přesně tak jak to v českých domácnostech chodí . Alena nebyla vůbec naivní a to se mi líbilo . Přesně její manželství vystihuje proč nechci děti . Takový život jen pro děti a domácnost a manžel chudáček v práci by opravdu nebyl život pro mě a vím že když dítě mít budu tak to přesně takové bude :( Líbila se mi proměna obou žen . Tána píše poutavě a tak jak to chodí . Když jsem četla o čem jsou její další knížky tak je všechno o manželských problémech a nějak mě už žádná její kniha nezaujala .Kniha je vyprávena z obou pohledů . Jak milenky tak manželky . Dodává tomu pěkný pohled do hlav obou žen. Kniha má 300 stran a konec pro mě už byl takový hrozně natáhlí a zdlouhavý a vše muselo zkončit štastně což se mi moc nelíbilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat