06 února 2014

Violet Eden - Objetí



Violet žije pouze s otcem její matka vykrvácela při porodu . Má kamarádku Step .Od té doby co ji obtěžoval ve škole učitel , nejen že se přestěhovali ale i začla chodit na sebeobranu a líbí se ji její trenér Linkoln . Má narozeniny a zdá se ji velice špatný sen. Něco ji škrábne a objeví se ji mnohem více žil . Večer jdou s otcem , Step a Linkolnem na večeři . Step ji přesvědčí aby se trochu napili a ona vyvádí a tancuje a políbí Linkolna .

Od otce dostane krabičku s náramkem a dopisem. Když před 17lety přišel z porodnice bylo to tam se vzkazem . V den 17narozenin to dej naší dceři. Jako kdyby matka tušila co se stane . Dopis je velice zvláštní píše se v něm že na světe není jen dobro a jsou i duchové . Violet mu nerozumí .

Jde za Linkolnem a zaslechne jeho rozhovor s jiným mužem o tom jak by ji měl říct pravdu . Dozvídá se že je napůl anděl a napůl člověk Grigorri . Stává se tak když do 12 hodin po porodu umře matka dítěte . Má volbu toto přijmout nebo odmítnout . Linkoln ji byl přidělen a má ji chránit a naučit vše . Je celá zmatená a naštvaná že ji lhal neví kdo je .

Vyhýbá se všem a nechce s nikým mluvit. V kavárně se seznamuje s Fénixem. Je emigrant z nebe . Od začátku ji říká pravdu a čte ji myšlenky . Má na něj miliony otázek ohledně svého původu a co je vlastně zač. Jdou spolu na večeři a obsluhuje ji její spolužačka Claudia. Když vyjdou ven je tam další emigrant a ubližuje Claudii už se jí nedá pomoci . Když vidí co by se ji mohlo stát chce to poznat více co je . Sejde se s Linkolem a Griffinem a mluví o tom jak emigranti napadají společnost a zabíjejí neviné lidi . Oni na ně pořádají hony a ničí je . Schopnosti Violet jsou velice silné . Má silné všechny smysli což ještě nikdo neměl .

Linkolna napadnou a umírá jedině jak mu pomoci je že Violet přijme obřad objetí a svého osudu . Byli si určeni jako partneři a tak mají na sebe uzdravovací moc . Navzájem se mohou vyléčit . Nechce aby umřel a tak se vypraví do lesa přijmout obřad . Doprovází ji Fénix . Líbají se spolu , mazlí až s ním ztrácí pannenství. Zdolá skálu objeví jednoho starého člověka který ji pošle dál aby hledala vodu když ji najde narazí na dalšího který ji dá úkol že musí někoho zabít aby dokázala že je všeho hodna . Vybere si sama sebe . Zabije svůj stín a vrátí se . Její žíli jsou mnohem víc vidět a propojeny . Je silnější a odhodlanější než když tam šla . Přijde za Linkolnem a uzdraví ho . Jako partneři spolu nesmí mít vztah . Miluje jak Linkolna tak Fénixe a neví kterého si vybrat .

Se Step které po objetí už mohla všechno říct jdou zapařit do baru . Najednou vycítí emigranty a ty tam vtrhnou a dojde na souboj . Violet ukáže svoji sílu a přemůže je . Zjištuje že Fénix je na straně temnoty a né dobra jak si myslela . Nikdy se ho ale sama nezeptala .Je zrazená . Fénix ji druhý den navštíví že odchází .

Snažila se vypátrat jestli její matka byla také anděl . Po různu zjištuje že byla anděl a měla za úkol přivést Fénixovu matku Lilith (která měla za úkol svést Adama ) .

Emigranti kteří je napadli v baru mluvili o seznamu lidí kteří se mají stát anděli a ještě to o sobě neví . Griffin tvrdí že takový seznam neexistuje . Chce si to ale ověřit . Práce bude složitá ..

Moje hodnocení : 8/10
Knihu jsem zahlídla v metru a zatoužila jsem po ní. V lednu jsem si ji koupila a byla jsem natěšená tak jsem se do ní hnedka pustila . Četla se rychle a děj plynul, rychle se člověk rozkoukal v postavách, které byli dobře popsané . Jen teda Violet krapet nevěděla kterého kluka si vybrat vždy chtěla toho který byl vedle ní ale tak to v dnešní době chodí . Na jaře má vyjít další díl tak jsem zvědavá . Serie má zatím 4 díli . Oddychová a příjemná . Trochu mi připomínala Sukubu .

Žádné komentáře:

Okomentovat