04 ledna 2014

Zapomenutá



Emmě umře matka a odkáže ji cestu do Afriky. Emma se tam vydá jenže onemocní a tak ji průvodci nechají v jedné vesnici . Zemi postihne zemětřesení a všichni jsou bez jakéhokoli signálu který je tam už tak hodně mizivý a je mnoho mrtvých. Části kde je Emma to nepostihne ale letadla nelítaj , spojení se světem žádné. Emma je v zemi uvězněna na půl roku než se podaří obnovit leteckou dopravu. Seznamuje se s párem který bydlí ve stejném městě jako ona který tam staví školu a pomáhá jim.

Emma se dostává domů a zjištuje že v jejím bytě bydlí někdo jiný . Dominick . Úřady ji prohlásili za mrtvou , vypli její účty , přestal se platit nájem a majitel byt pronajal někomu jinému.Dominick ji dovolí tam zůstat než se vše vyjasní.

Druhý den jde do práce a zjištuje že v práci ji také nahradili a moc s ní nepočítají. Má se dát dohromady a přijít po novém roce.Její přítel Graig je mimo město a když mu volá není moc nadšený .

Známá televizní moderátorka si ji pozve do své show. Vypovídá svůj příběh a vypadá to jako kdyby si vše vymyslela. Na konci show ji udělají překvapení a přijde Graig . Políbí se když show zkončí Graig je divný a musí si promluvit. Zjištuje že se mezitím dal dohromady se Sophie jejich koleginí z práce s kterou byly veliké nepřítelkyně . Dost ji to vytočí a nechce žádné vysvětlení a odchází.

Celý její život je na ruby a ona neví jak ho dostat do pořádku. Zjištuje že Dominicka opustila snoubenka. Vaří spolu a začínají si rozumět. Po novém roce nastoupí do práce. Dělá právničku v jedné velké společnosti. Jenže její kancelář ji nečeká a dají ji na úplně nejnižší post. Přes 5 let její práce je zahozeno . Celé dny se zabívá žalobami od lidí co se jim porouchala pračka.

V jedné zvláštní chvilce se s Dominickem opije a vyspí se spolu. Následně ráno on odjíždí fotit do Irska . Když mu volá tak ji řekne že to byla hloupost a hovor ukončí. Emma si to vyčítá . Věřila mu a pro něj to byla hloupost. Mezitím se zabívá prací a tráví ji všechen čas. Od svého šéfa dostane nabídku pomoct na novém případu. Z muzea byl ukraden obraz a majitel chce odškodné 22milionů.

Emma pátrá a prochází muzeum , baví se s policisty. Dostane tým a s ním vypátrá že obraz ukrat sám majitel kvůli pojistce kterou potřebuje vyplatit.

V tom se začne hádat se Sophií jelikož se s ní Graig rozejde a ona si myslí že se s Emmou dají opět dohromady. Chce ji vzít všechen úspěch který ve firmě začíná opět získávat. Graig ji chce zpátky ale ona jeho vůbec . Dominick je zpátky a chodí si pro věci když není doma . To je mrzí .

Emma dostává post v společnice ve firmě.Při večírku kde děkuje za toto povýšení a otevírá se nové centrum které otevřeli její známí z Afriky přichází Dominick. Vše si vysvětlí a políbí se a ona ho žádá aby se od ní nestěhoval..

Moje hodnocení : 8/10
Román který není jen o lásce ale je v něm zamotáno několik příběhů mě chytnul ikdyž se mi do něj dlouho nechtělo . Jen jsem tam nějak neobjevila proč ji matka do Afriky poslala. Ještě mi přišlo divné když se vrátila a já tedy půl roku nevidět přítele tak se chovám ůplně jinak . Ona to nechala bejt a nic nechtěla vysvětlovat čekala co bude dál . Jináč ale hezký příběh který končí otevřeně.

Žádné komentáře:

Okomentovat