31 ledna 2014

Wicca



Morgan žije v poklidném městečku . Má svoji nejlepší kamarádku Bree. Sestru Mary K a milující rodiče.Do školy přijde nový krásný kluk Cal . Všechny holky ho chtějí dostat. Cal přijde s tím že vyznává dávno zapomenuté a tajné čarodějnictví Wicca.Nejedná se o špatné čáry jen magii která pochází ze země a může se ji naučit každý. Ve městě je i obchod který prodává svíce,knihy a všechny potřebné věci.


Cal pár vybraných spolužáků pozve na coven a udělají kruh kdy probouzí živly. Morgan omdlí. Vše cítí mnohem silněji. Cal si začne myslet že je pokrevní čarodějnice. Dřív žilo několik rodin kteří žiji čarodějnictvím ale postupně tyto vzácné rody vyvraždili a zbylo jen pár potomků kteří mají čarodějnictví v krvy. Vypadá to že Morgan má toto v krvy. S Bree si dojedou koupit nějaké knížky aby ji mohli studovat a když to uvidí rodiče strašně se rozčílí a ona knihy musí vyhodit. Nechtějí vůbec nic o tomto slyšet a už ani vidět ve svém domě. Knihy odveze k Bree a u ní je potají čte.


Bree si brousí drápky na Cala jenže ten se věnuje všem holkám a chce získat co nejvíce lidí. Při dalším covenu opět Morgan projede velká moc a skácí se na zem. Cal k ní přijde a políbí se. Bree naštvaně odejde a přestává se spolu bavit.
Knihy které u ni Morgan měla ji dá před dveře. Nejsou už pochyby že by nebyla čarodějnice. Rodiče je tam ráno najdou a udělají hrozný povyk. Začne na ně řvát že je čarodějnice a jako jejich dítě jsou i oni čarodějové tak at to nezkrývají oni že nikdo čaroděj není a v tom ji dojde že je adoptovaná. Rodiče ji dají zaracha a nechtějí s ní mluvit. Morgan chce stále odpovědi ale rodiče nejsou připraveny.

Chce vědět jestli má opravdu takovou moc jak Cal říká. Smíchá nějaké bylinky a druhý den to ve škole dá Robbimu kterému obličej hyzdí ošklivé akné . Za dva dny Robbie přijde plet čistou jak nemluvně . Zlepší se mu i zrak. Nejdříve je naštvaný že použila čáry ale odpustí ji to když vidí jak mu to pomohlo .
Bree sní vůbec nechce mluvit a ona si užívá lásku Cala. Ukazuje ji všechno a seznamuje se základy. Díky rodnému listu co najde vypátrá svoji matku. Byla to čarodějka ale půl roku po jejim narození uhořela i s otcem ve statku. V té době se pořádali hony na celé rody čarodějnic se vypalovali .

S Morgan to pěkně vře že ji všichni celý život lhali . Rodiče se rozpovídají že dlouho nemohli počít dítě až jim známí přines ji a adopce proběhla rychle . Poté už s otěhotněním neměla problém. Zjistili že její matka měla něco s čarodějnictvím a uhořela ale nechtěli o tom slyšet a už nikdy o tom promluvit. Byli vyděšený když magie přišla opět k nim domů.

Morgan vidí ve snu barák kde dřív bydlela její matka. Vydává se tam a najde ukryty její čarodějné pomůcky. Je štastná že toto od své matky má. V domě u Cala nachází Knihu stínů po své matce.
Bree si zakládá nový coven a chce ublížit Morgan.

Hunter kterého potkává u Cala doma ji vyhrožuje a varuje před Calem. Prý s ní nejedná fér . Ona tomu nechce věřit .

Moje hodnocení : 7/10

Na knize se mi líbilo že v jedné knize byly svázané tři tenčí knížky takže se dočkáme delšího příběhu a nemusíme dlouho čekat. Kniha je poměrně tlustá ale když ji celou přečteme vešlo by se to na půlku stránek. Moc akce tam není. Láska Morgan a Cala je přesně filmové okouzlení kdy se dva potkají absolutně se neznají ale milují se až za hrob a umřeli by pro sebe. To nemám ráda . Líbilo se mi že kniha pojednává zas krapet jináč než všechny čarodějný knihy a je to taková oddechovka. Jesli vydají další díly ( v americe jich je 15) půjdu do nich . Přišlo mi divné že kluk je čarodějnice. Podle mě kluk má bejt čaroděj a žena čarodějnice .

Žádné komentáře:

Okomentovat