30 prosince 2013

59. Dvakrát dospělá




Dita je v maturitním ročníku. Má tři sestry. Otec dostal práci v brně . Sestra tam šla na vysokou a tak Dita na střední jela z vesnice za nimi a všichni tam žili společně . Matka a sestra Denisa žijí společně a nechají se navštěvovat jen o víkendech. Všem to vyhovuje. Jenže otec dostane práci trenéra hokeje v Bakově a tak se vrátí domů. Dita a Daniela zůstávají v Brně a žijí si sami. Jenže Dita v půlce maturitního roku z gymnázia odchází. Vrací se zpátky k rodičům. Je zvyklá si dělat co chce a velice válčí s matkou.

Spolužáci ji přivítají dobře . Všem napovídá různé historky proč ze školy odešla ale pravdu neřekne nikomu . Spřátelí se s dredařkou Pamelou . Ostatní v třídě jsou fanynky Zoji a pevně se ji drží. Spolužák ze školy dělá večírek a sleze se u něj velká většina školy. Vilém má rád holky a on je . Dita se s nim vyspí.

Denisa s otcem stále chodí na hokej a nechápe co na tom vidí . Ona na hokej chodí jen povinně uklízet halu. Chlapy se po ní otáčej. Za stadionem najde opuštěného psa a začne ho krmit . Seznamuje se s Daliborem mladím pohledným klukem. Vyjde si s ním na rande a skončí u něj doma . Vyspí se společně . Stále mluví o své bývalé. Řekne mu že ji to vadí a on ji vypráví jak umírala a on ji nemoh pomoci je jí ho líto . Ráno po bouřlivé noci se dozví že byt kde říkal že je nikdo nemůže slyšet obývá s matkou a sestrou. Všichni na ni koukají jak na svatý obrázek.

Dalibor ji pronásleduje a píše tisíce sms za den . Když se vidí tak si ji strašně přivlastnuje snaží se mu to vysvětlit ale on stále není schopný to pochopit. Začne se mu vyhýbat a on je horší a horší. Vyhrožuje ji že se zabije. Když na to přijdou rodiče chtějí jít na policii. Od spolužačky zjištuje že jeho bývalá nezemřela ale choval se k ní stejně jako k ní a také proti němu na policii dala oznámení.

Sestra Denisa jezdí s otcem na hokej a Dita začne chodit s nimi. Všichni jsou hotový z hokejisty Radka . Dita neví co na frajerovi viděj ale také se do něj zakouká ale se svoji drzostí to nedává najevo. Pomocí triků a zůzných náhod se dají dohromady. Jenže se dozví jak hnusně se zachoval k jinejm holkám a bojí se že stejně se zachová i k ní. Když to zjistí otec celý zuří a vše ji zakazuje . Mezitím domů přivedla ubohého pejska ze stadionu a nikdo ho nechce a ona si ho velice oblíbila . S Radkem to ukončuje . Ve škole se ukážou její fotky s Vilémem . Dostanou se až k řediteli. Myslí si že proti ní jde Zoja a snaží se s tim bojovat . Jenže Zoja ji nakonec pomůže a dozvídá se že za to může Pamela kterou celou dobu pokládala za kamarádku a přitom se spolčila s Daliborem a ubližovali ji společně .

Rozhodne se postavit všem a Radek za ni přijede že by to přeci jen měli dát dohromady .


Moje hodnocení : 9/10
Dva roky jsme čekali na novou knihu od Lenky. Konečně jsme se dočkali a přinesla nám oproti jiným jejím knihám tlustější knihu. Příběh odsýpá a je plný vedlejších dějů jak je u Lenky známé . Kniha je oddechová. Její knihy vás vtáhnou do děje a připadáte si jako když je to příběh z vašeho okolí. Nedám na její knihy dopustit.

Žádné komentáře:

Okomentovat