05 listopadu 2013

Manželská smlouva




Alex žije sama a láska ji moc nevychází. Otevřela si knihkupectví a chtěla by ho rozšířit i o kavárnu ale nejsou na to peníze. Její otec opustil rodinu a začal pít. Po dlouhé době se vrátil a onemocněl a rodina trpěla. Ted se snaží z toho vzpamatovat a vyčerpala všechny svoje finanční prostředky. Alex chce získat 150tisíc aby jim pomohla s domem a oni ho nemuseli prodat.

Alexina kamarádka už od dětství Maggie ji chce dohodit svého bratra Nicholase který se ji líbil když byla ještě dítě. Zjistilo se totiž že Nicholas může převzít po strýci firmu jen v tom případě že se ožení a manželství potrvá minimálně rok. Ona chce sehnat peníze a on potřebuje manželku. Dohodnou se za dost zvláštních podmínek že se tedy vezmou. On má přítelkyni a po ní chce aby se s nikým nestýkala . To ji přijde nespravedlivé tak mu ji zakáže. On se s ní rozejde. Alex dostane peníze a předá je rodičum. Nicholas netuší na co peníze chce. Proběhne svatba a oni se k sobě nastěhují. Postupně se ale začnou přitahovat a vzniknou trapné situace kdy se vydávají za manžele ale přitom partneři nejsou.

Nicholas začíná žárlit a bez sexu se v napjatých situacích k sobě mají až moc. Nicholas s Alex jezdí za jejími rodiči. Nic netuší že peníze dala jim. Přijde mu divné že chtěla peníze na přestavbu obchodu a stále s tim nezačla. Bojí se že něco tají. Jiskří to mezi nimi stále víc. Nechtějí si to přiznat. Začnou spolu spát a začne smršt sexu a zamilovanosti. Až se ozve jeho otec a řekne mu že jeho matka po ktrátké známosti otěhotněla a vlastně spolu byli jen proto .Využila ho. Varuje ho aby ho Alex nevyužila stejně. Říká si že jiná ale pochybnosti tam jsou. Přijede domů a zjistí že je těhotná.Strašně se rozzuří že to na něj hraje a pohádají se a rozchází se.

Žíjí odděleně a jejich roční manželství má zanedlouho vypršet. Alex s nikým nekomunikuje a její rodiče mají strach a tak k ní přijedou a ona doma není tak jim Nicholas říká že se rozešli. Rodiče s nim mluví a svěří se že Alex by se pro ostatní rozdala,darovala jim peníze . Jemu svitne a zjistí že celý falešný manželství neudělala kvůli sobě ale rodině. Rozhodne se to s Alex dát do pořádku. Zajede do jejího knihkupectví kde má zrovna čtení poezie a zarecituje ji jak ji má rád a jak je jeho jediná. Vrátí se k sobě a vše končí že Alex odváží do porodnice.



Moje hodnocení : 8/10
Krátká čtivá romantická knížka o vztahu kterej od začátku je jasnej že klapat bude ale hrdinové si hledají důvody že by klapat neměl. Knihu přečtete za odpoledne když se potřebujete odreagovat. Příběh odsýpá. Hrdiny moc nepoznáme jen odhalíme jejich slabiny a že kvůli lásce se každý děvkař může změnit.Kniha je psaná z obou pohledů.

Žádné komentáře:

Okomentovat