27 října 2013

Manželka 22




Alice žije s manželem a dvoumi dětmi. Peterem a Zoe. Ona pracuje na půl úvazku ve školním divadle . S Williem je už 20let a jejich vztah začne být divný a už o ničem. Snaží se na internetu najít nějaký lék na štěstí. Najde výzkum za který dostane tisíc dolarů. Tazatel 101 ona dostane jméno Manželka 22 dostává od Tazatele dotazy na které pro výzkum odpovídá. Jde o otázky ze života a manželství. Ponořuje se do hloubky a vzpomíná jak ji v 15 umřela matka a ona to nesla špatně . Neměl ji kdo pomáhat s dětmi.

Williama nejdříve dají na nižší pozici v práci a poté ho vyhodí. Nese to špatně a Alice vymýšlí jak uživit rodinu. Stále se svěřuje Tazateli s kterým si hodně rozumí. Založí si tajný facebook a píší si tam spolu. Zamilují se do sebe. Ale když se mají sejít on nedorazí. Rozhodnou se tento internetový vztah ukončit ale moc jim to nejde.

Její kamarádka z dřívějška potřebuje aby se postarala o její dceru a tak ta přijíždí a mají veselejší domácnost. Její dvě lesbické kamarádky se vdávají a ona má jít za družičku. Svěřuje se jim o Tazateli a oni ji ho rozmlouvají. Bojí se že její syn je gay. Potvrdí se že není. Zoe zase podvedla svého kluka a má divnou identitu na twitru.


Přijíždí její kamarádka Bunny a bydlí u ní. 20let se neviděli a baví se jako dřív. Kouká na fotky Tazatele na facebooku a podívá se kde byli pořízeny. Jen kousek od jejich baráku. Poslední fotka je pořízena u nich doma. Dostane strach že ji sleduje v tom ji ale dochází že to celou dobu byl její manžel Williem a nemůže to ztrávit. Odhalila mu tolik věcí o kterých se s ním nebavila a zajímal se o ni tak moc jako se o ni už dost dlouhou dobu nezajímal . Vše končí svatbou jejich kamarádek kde mají proslov.

Moje hodnocení : 8/10
Kniha je docela tlustá (430stránek) ale četla se rychle a uplně sama. Byla vtipná, moderní. Člověk nemusí přemýšlet a odreaguje se.

Žádné komentáře:

Okomentovat