08 října 2013

Cukr a sůl



Nora žije už velice dlouho s Lubošem.Mají spolu dvě dcery. Dominiku a Veroniku.Nora se stále starala o děti a když holky vyrostli a tolik ji nepotřebovali zatoužila že by začla pracovat. Luboš o tom nechtěl slyšel. tajně si udělala řidičák a kurzy. Když ji přijmuli do jedné agentury oznámila mu to. Luboš se s tí nedoved srovnat. Nepotřebují přeci další peníze on ji uživý. Nedokázal pochopit že Nora chce jít za svou karierou . Začal pít a jejich manželství začlo být čím dal větší katastrofou až ona podala žádost o rozvod. Vše proběhlo rychle. Jenže nastal čas kdy Luboš opustil společný dům. Pro holky to byl velký šok a nemohli se přes to přenést ikdyž se všichni snažili.

Časem si víkendy s tátou užívali a on se snažil. Jenže utek nějaký pul rok a on si našel známost. Doneslo se to i k Noře a ona z toho byla velice špatná. Je ve strašném schonu práce. S holkama ukoly večeře pradlo. V tom potká Pavla. Svoji první lásku. Zjištuje že ovdověl a má syna stejně starého jako Dominika. Jenže on chce hnedka pevný vztah a to ona nechce . Setkávají se ale z její strany je to slabší.

Celý její život je schon. V práci doma, na Veroniku jde puberta tak si užívá. Na Luboše je nepříjemná kvůli jeho nové přítelkyni. Její bratr Martin má problémy se svojí ženou Janou a to brala jako příklad jejich vztah. Uvědomuje si že Luboše má stále ráda a nic se nezlepšilo jeho odchodem.

V nemocnici ji pomalu umírá matka. Zjištuje že ji za celý život ani pořádně nezná. Veronika začne mít problémy s jídlem. Včechny postihnou neštovice a nikdo se o ně nestará. Až po několika dnech kdy jsou holky vysílené nemají už co jíst jí zavolá bratr Martin a dojde ji nakoupit. Žárlivý Pavel ji volá proč se mu neozívá a vůbec ho nezajímá že je nemocná. Staví se doktor Ivan a pomlže ji . Už leta se stará o jeji mamu. V tom se přiřítí Pavel a myslí si že spolu ty dva něco mají. Rozchází se s ním a zjištuje že Ivan je gay . Když přemůže nemoc chce se druhý den stavit za matkou ale volá ji Ivan že umřela. Hroutí se jí opět všechno. Zařídí pohřeb při kterém Dominika skolabuje. Ivanovi se svěří že to dělala proto aby se rodiče vrátili k sobě. Když se to Luboš dozví hnusně ji odsekne a ji to vadí.Druhý den ale za ni přijde a svěřuje se ji že ví že udělal chybu a chce ji zpátky....


Moje hodnocení : 10/10
Na knihu jsem kdysi někdě četla recenzi a zaujala mě.Po delší době jsem si ji koupila a přečetla.Moc se mi do ní nakonec nechtělo. Říkala jsem si hloupý příběh ale nakonec mě to velice chytlo a byl to tipycký rodiný život spojen se starostmi o rodinu.Dobře psané. Chytne vás to. Občas zvraty.

Žádné komentáře:

Okomentovat