01 června 2013

Polibek pro Annu




Anna je svím otcem poslána na americkou školu do Francie.Neumí ani slovo francouzsky.Chce zpátky do ameriky za svojí kamarádkou Bridget a klukem co se jí líbí Tophem.Seznámí se s Meredith a St.Clairem.Oba ji pomáhají poznat město a nějak se ve škole zorientovat.

St.Claire je velice pohledný mladík.Jenže chodí s Ellen která chodila loni také na jejich školu.Pokukují po sobě a hodně se spolu baví.Pomáhá ji překonat bariéru a říct si o jídlo.Ukáže ji místní kina.Prozrazuje že Paříž je plná malích kin kde půlka filmů je i v angličtině.Anna je nadšená a stále do kin chodí.Ráda píše recenze na filmy a vede dlouhé debaty o nich.

Když je Díkuvzdání všichni odjedou jen oni dva zůstávají na škole.Prochází se dojdou si na večeři a přespí u Anni v pokoji v jedné posteli.Ráno je dost trapné.St.Claire máma dostává rakovinu a on šílí.Jeho otec mu zakazuje za ní jet.Začne flákat školu a moc se o sebe nestará.Anna se mu snaží pomoct.Mluví s ním a táhá ho ven.

Jsou vánoce a všichni jedou domů.Anna a St.Claire spolu letí letadlem.Jejich loučení je vždycky trapné.Hrozně se těší domů na svoji kamarádku.Dala se dohromady s místní kapelou a hraje na bicí.Jde se na ni podívat a zjištuje že nejen že se dala dohromady s kapelou ale i s Tophem který se jí líbil.Její kamarádi ji uklidnují a ona brečí.Tak moc Bridget věřila a ona ji zradila.Celý její pobyt za nic moc nestojí.Těší se zpátky.Nepřijde ji to jako domov.Celou dobu si volá a píše se St.Claire.Stále ale také myslí na jeho přítelkyni!Proč musí mít holku? ! Nový rok je tu a ona se vrací zpátky.

Její francouzština je lepší dokáže se už domluvit.St .Claire stále trápí máma a i Elle už jim to neklape ale on nechce být sám.Anna má narozeniny a kamarádi ji vytáhnou pít.Tancují spolu až je to dost intimní a nakonec se pohádají.Při další procházce se políbí a oba jsou z toho zmatený.

Když Annu vyhodí ze třídy i s Davidem sedí na schodech a začnou se líbat.Jenže je přistihne jak Meredith tak St.Claire.Meredith je do něj taky zamilovaná.Nastane hádka a ji zbyde jen Dave.Neví ani jak se to stane ale vídají se a líbají.Po delší době ji St.Claire chce všechno vysvětlit a ona mu k tomu nedá příležitost.Když se její pobyt ve Francii už blíží ke konci jde do kina a zahlédne jeho jak se hádá s otcem.Poradí mu jak se s tím vyrovnat a on za ni po pár dnech přijde a děkuje ji.Řekne ji jak mu trvalo všechno si uvědomit a že se bál samoty.S Ellen se po jejich polibku rozešel a miluje ji.Ona celá štastná že konečně po roce kdy do sebe byli oba zakoukaní si to oba na rovinu řeknou.Jejich vysoké školy jsou jen 20minut od sebe .Takže radost je ještě větší.Francie přece jen nebyla tak příšerná jak si myslela.

Moje hodnocení: 8/10
Knížka rychle utíká.Popisuje jeden celý rok ve Francii.Ale je to popsané tak jako kdyby se to odehrálo během pár týdnů.Mám ráda tydle příběhy z internátu kdy lidi žijou v jiném světe a trochu jináč než kdyby žili u rodičů.Celý rok se milují ale nedokžou si to říct. Oddechová knížka pravá na tydle deštové dny .

Žádné komentáře:

Okomentovat